Politie Zuid-Holland-Zuid

Persberichten Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Gorinchem, 29-11-2009

AANGEHOUDEN NA ZWARE MISHANDELING
NIEUW-LEKKERLAND Op de Botterstraat heeft in de nacht van zaterdag op zondag 29 november een zware mishandeling plaatsgevonden waarbij een 42-jarige pizzeria-eigenaar uit Ridderkerk gewond raakte. Een 25-jarige man uit Nieuw-Lekkerland werd aangehouden op verdenking hiervan.
Voorafgaand aan het incident ontstond een woordenwisseling voor de pizzazaak, toen de 25-jarige poolshoogte ging nemen bij een groepje jongeren dat voor de zaak stond. De eigenaar van de zaak raakte in conflict met hem waarna beiden elkaar bedreigden en er een gevecht ontstond. De man werd op zijn hoofd geraakt met een voorwerp en gewond naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte meldde zichzelf op het politiebureau in Nieuw-Lekkerland en is na zijn aanhouding in verzekering gesteld. De recherche in Gorinchem onderzoekt de oorzaak van en de situatie ten tijde van de mishandeling.

HANDGEMEEN OP KERKBUURT
SLIEDRECHT Twee broers, een 20-jarige man uit Gorinchem en een 24-jarige man uit Papendrecht, zijn in de nacht van zaterdag op zondag 29 november aangehouden op verdenking van mishandeling. Voor een shoarmazaak ontstond een woordenwisseling en een schermutseling met een 47-jarige man en een 42-jarige vrouw uit Sliedrecht. De mishandeling werd gezien door twee SUS-wachten die de situatie onder controle brachten tot de politie ter plaatse kwam. De zaak is in onderzoek.

SCOOTERRIJDER ONDERUIT DOOR OVERMATIG ALCOHOLGEBRUIK GORINCHEM In de nacht van zaterdag op zondag 28 november is een 19-jarige man uit Sleeuwijk licht gewond geraakt toen hij in dronken toestand met zijn scooter onderuit ging op de Molenstraat. De man kon wegens zijn overmatige alcoholgebruik niet meewerken aan een ademanalyse waardoor er bloed moest worden geprikt. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De man wordt, na een nachtje roes uitslapen, vandaag gehoord.

DEUR PIZZERIA VERNIELD
GORINCHEM Bij een pizzeria aan het Kazerneplein is in de nacht van zaterdag op zondag 29 november rond 03.00 uur een winkelruit vernield. Vermoedelijk wilden de daders met vuurwerk de brievenbus vernielen waarna deze en het glas uit de deur werd geblazen. Omwonenden hoorden een grote knal en belden de politie. Na een zoekslag in de omgeving van het pand, werden geen personen aangetroffen die met de vernieling in verband konden worden gebracht.