Politie Zuid-Holland-Zuid

Persberichten Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 29-11-2009

RIJVERBOD
ZWIJNDRECHT Een 40-jarige man uit Zwijndrecht is op zaterdagavond 28 november een rijverbod opgelegd wegens het rijden onder invloed van alcohol. De man werd gecontroleerd toen hij op zijn bromfiets over de Tollenstraat reed. De ademtest wees een promillage van 1,1 uit (470 ug/l) waarna de man een rijverbod kreeg opgelegd van vier uur. Hij verklaarde 32 biertjes en 8 borrels te hebben gedronken in de afgelopen 24 uur.

KOPSTOOT
DORDRECHT Bij een feestje in de kantine van het clubgebouw van de voetbalvereniging aan de Krommedijk, is op zaterdagavond 29 november een 36-jarige man uit Zaltbommel aangehouden op verdenking van mishandeling. Toen de politie ter plaatse kwam was de situatie al rustig en gaven getuigen aan dat een 25-jarige man uit Rotterdam aan zijn neus gewond raakte toen de 36-jarige hem, onder invloed van alcohol, een kopstoot gaf. De gewonde man is naar het ziekenhuis gebracht. Vermoedelijk heeft hij zijn neus gebroken. De verdachte is na zijn aanhouding in verzekering gesteld en wordt gehoord.

GELUIDSOVERLAST
DORDRECHT Op de Frank van der Goesstraat heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag 29 november een feestje in een woning afgebroken vanwege ernstige geluidsoverlast. De 25-jarige bewoonster van het pand hield een feestje waarbij diverse omwonenden overlast ervoeren en verzochten rekening te houden met de buurt. Zij belden de politie waarna een waarschuwing werd gegeven. Hieraan werd geen gehoor gegeven. De vrouw moest bij een tweede controle het feestje beëindigen. Op dat moment waren de meeste gasten al naar huis.

DORDRECHT In een woning aan de Slangenburg heeft de politie op zaterdagavond 28 november eveneens een feestje doen stoppen naar aanleiding van diverse meldingen van geluidsoverlast. Eerder die avond had een buurtbewoner al het verzoek gedaan bij de 22-jarige bewoner om de muziek zachter te zetten waarna de politie een waarschuwing gaf. Enige tijd later bleek de muziek opnieuw hard te staan waarna de feestgangers naar huis werden gestuurd. Een 20-jarige man werd buiten de woning aangehouden omdat hij een politieagent beledigde. De aftocht verliep verder rustig.

AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING
DORDRECHT Een 18-jarige man uit Dordrecht is in de nacht van zaterdag op zondag 29 november aangehouden voor vernielingen aan stoelen op het Statenplein. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek er een groepje jongeren te staan en werden op het plein meerdere kapot gegooide bierflesjes en kapotte paraplus waargenomen. Volgens een getuige zou de aangehouden man verantwoordelijk zijn voor de meeste vernielingen. Hij wordt gehoord.