Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 29 november

Hoorn, 29-11-2009 o 13.00 uur

Overval op restaurant: getuigen gezocht

Den Helder, zaterdag 28 november

Zaterdagochtend vond een overval plaats op een restaurant aan de Beatrixstraat. Rond 00.30 uur kwam er een man het restaurant binnenlopen. De man dreigde met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp, en gaf aan de ober, de eigenaar en diens vriendin aan, dat hij geld wilde. Nadat hij het geld had buitgemaakt verdween hij in de richting van de Sluisdijkstraat. De overvaller was een blanke man van circa 25 à 35 jaar. Hij was 1.80 lang, had een stevig postuur en droeg een crèmekleurige suède of ribstof jas.

Op zaterdagochtend kreeg de politie melding van het personeel van een hotel/restaurant aan de Parallelweg. Hier was een man aan komen lopen die had verteld dat hij die nacht een overval had gepleegd en iemand op zijn hoofd had geslagen. Het bleek inderdaad dat die nacht een 40-jarige man uit Den Helder rond 04.00 uur op de Oranjestraat een klap op zijn hoofd had gehad met een fles. Hij had hierbij flink letsel op gelopen aan zijn gezicht en gebit.

De politie hield de 25-jarige man aan in het hotel/restaurant aan de Parallelweg. Hij is inmiddels in verzekering gesteld.

Niet uitgesloten is dat er bij de overval op het restaurant aan de Beatrixstraat nog een tweede verdachte in het spel is. De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u meer informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek of heeft u op of rond de Beatrixstraat rond bovengenoemd tijdstip iets verdachts gezien? Neemt u dan contact op met de recherche in Den Helder via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Wietlucht verraad automobilist

Alkmaar, vrijdag 27 november

Een 40-jarige Alkmaarder werd vrijdagavond rond 20.10 uur aangehouden op de Herenweg. De man reed in een auto en viel op door zijn rijgedrag. Hij kreeg een stopteken. Het viel de agenten die hem aanhielden op dat de man sterk naar wiet rook. Ook uit zijn voertuig bleek een sterke wietlucht te komen. Het bleek dat de man henneptoppen in zijn auto had. De man gaf aan onderweg te zijn naar klanten. In een tas die hij bij zich had werd een groot geldbedrag aangetroffen en meerdere mobiele telefoons. De verdachte werd aangehouden en in verzekering gesteld.

Man gooit huisraad op straat

Alkmaar, zaterdag 28 november

Een 56-jarige man uit Alkmaar werd zaterdag rond 18.00 uur aangehouden toen hij zijn huisraad over zijn balkon op straat gooide. De gemeente kwam om de goederen op te ruimen, maar de man begon toen opnieuw allerlei spullen vanaf zijn balkon te gooien. Hij werd door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Brandstichting auto: getuigen gezocht

Enkhuizen, zaterdag 28 november

Zaterdagmorgen heeft er rond 05.00 uur een auto in brand gestaan aan de Zwaluwweg. De 24-jarige eigenaar van de auto werd rond deze tijd wakker gemaakt door zijn vader, die aangaf dat er een auto in brand stond. De 24-jarige man zag dat het zijn auto betrof en belde direct 112. Toen hij naar de auto liep waren er meerdere mensen op straat die hielpen de brand te blussen. Er bleek een raampje van het voertuig kapot te zijn geslagen. Later werd een molotovcocktail in de uitgebrande auto aangetroffen. Er werd buurtonderzoek gedaan. Dit leverde echter niets op. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets verdacht hebben gezien op of in de omgeving van de Zwaluwweg rond bovengenoemd tijdstip. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Stedebroec via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Vuilcontainers in brand

Heerhugowaard, zaterdag 28 november

Op de Vogelzangstraat in Heerhugowaard stonden zaterdagochtend rond 04.30 uur twee vuilcontainers in brand. Mogelijk gaat het hier om brandstichting. De politie en brandweer kregen melding van een brandlucht op straat. De melder ging op onderzoek uit en trof de twee brandende containers aan in de achtertuin van een woning. De container stonden vlakbij de achtergevel waardoor de brand gemakkelijk over had kunnen slaan. Agenten konden de brand met poederblussers blussen. De brandweer maakte het vuur geheel uit.

Bezit harddrugs

Den Helder, zondag 29 november

Een 18-jarige man uit Den Helder werd zondagochtend rond 01.00 uur aangehouden op de Koningstraat. De man wilde een horecagelegenheid binnengegaan maar werd aangehouden door de beveiliging omdat hij harddrugs op zak had. Er werden enkele wikkels cocaïne in zijn kleding aangetroffen. De politie nam de man van de beveiligers over. Hij werd overgebracht naar het politiebureau in Den Helder.

Aanhouding voor vernieling en mishandeling

Noord-Scharwoude, zondag 29 november

Een 18-jarige man uit Zuid-Scharwoude werd zondagochtend rond 03.00 uur aangehouden op de Voorburggracht. De man wilde een snackbar binnen, maar deze bleek gesloten. Hij was het er niet mee eens dat hij niet binnen werd gelaten en vernielde een raam met het voorwiel van zijn fiets. De snackbareigenaar ging achter de man aan en kreeg deze te pakken. De eigenaar kreeg echter een kopstoot van de man. De man, die nog steeds in bedwang gehouden werd, deelde ook nog twee vuistslagen uit aan de zus van de eigenaar. Samen met twee klanten, die langs kwamen fietsen, werd de verdachte overgebracht naar de snackbar, waar de politie werd gebeld. Agenten kwamen ter plaatse en hielden de man aan.

Bijten en spugen naar portiers

Heerhugowaard, zondag 29 november

Een 20-jarige vrouw uit Heerhugowaard werd zondagochtend rond 04.00 uur aangehouden in een horecagelegenheid op het Strand van Luna. De vrouw was onwel geworden en was naar het toilet gegaan. Toen de portiers haar van het toilet af wilden halen en naar buiten wilden leiden voor wat frisse lucht begon zij tegen het te schelden en naar hen te spugen. Toen één van de portiers haar vast wilde pakken beet ze hem in zijn hand en krabde hem onder zijn oog. Ook een vrouwelijke portier werd door de vrouw gebeten. De vrouw werd aangehouden door de politie en overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar. Tegen haar is aangifte gedaan van belediging en mishandeling.

Man met keukenmes aangehouden

Den Helder, zondag 29 november

Een 47-jarige man uit Den Helder werd zondagochtend rond 02.30 uur aangehouden op de Koningsstraat. Tijdens een opstootje op deze straat liep de man met een keukenmes het groepje in waarin het opstootje plaatsvond. Een portier zag dit en greep de man beet. Een agent die ook meteen ter plaatse was hield de man aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau in Den Helder. Het mes werd in beslag genomen.

Taxichauffeur mishandeld

Alkmaar, zaterdag 28 november

Een 58-jarige taxichauffeur uit Alkmaar werd zaterdagochtend rond 02.40 uur mishandeld op de Marktstraat. Hier waren twee mannen bij hem ingestapt die naar de Mare wilden. Toen de mannen de chauffeur beledigden, wilde de chauffeur dat de mannen uitstapten. Hierop werd hij mishandeld. Hij liep hierbij een snee op in zijn bovenlip en raakte gewond aan zijn oog omdat zijn bril werd stukgeslagen. Beide mannen stapten na de mishandeling uit de taxi en verdwenen in de richting van de Gedempte Nieuwesloot.

Met drank op achter het stuur

Den Helder, zaterdag 28 november

Een 40-jarige automobilist uit Den Helder moest zaterdagochtend zijn rijbewijs inleveren toen hij rond 01.40 uur werd aangehouden op de Kievitstraat. De man blies 845 ug/l. Bijna viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het rijbewijs wordt ingevorderd bij 570 ug/l.

Een 32-jarige beginnend bestuurder uit Den Helder werd rond 02.40 uur aangehouden op de Huisduinerweg. Deze man blies 985 ug/l. Dit is bijna tienmaal de toegestane hoeveelheid van 90 ug/l. voor beginnend bestuurders. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Zuidschermer, zondag 29 november

Een 35-jarige automobilist uit Alkmaar werd aangehouden op de Westdijk rond 04.00 uur. De man moest blazen en blies 670 ug/l. Dit is driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Den Helder, zondag 29 november

Een 45-jarige automobilist uit Den Helder moest zondagochtend blazen toen hij rond 04.40 uur aangehouden werd op de Polderweg. Hij bleek teveel gedronken te hebben en blies 775 ug/l. Het rijbewijs wordt ingevorderd bij 570 ug/l. Dit moest hij inleveren.

Enkhuizen, zondag 29 november

Een 27-jarige man uit Enkhuizen werd zondagochtend rond 04.15 uur aangehouden op de Sebastiaan Centenweg. Hij blies 715 ug/l. Dit drieënhalf maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.