Politie Utrecht

Update: Persberichten Stad Utrecht, 13.15 uur

Utrecht, 28-11-2009

Dodelijke aanrijding

UTRECHT Op vrijdag 27 oktober heeft omstreeks 20.10 uur een aanrijding plaatsgevonden op verkeersplein Hooggelegen tussen een personenauto en een politievoertuig van de politie Utrecht. In de personenauto zaten een 52-jarige man en een 50-jarige vrouw uit De Hoef. In de politiebus zat één politiemedewerker.

Beide voertuigen reden naast elkaar over het verkeersplein in dezelfde richting. De bestuurder van de personenauto kwam door onbekende oorzaak op de rijstrook terecht waar op dat moment de politiebus reed. De agent kon een aanrijding niet voorkomen en reed in op de zijkant van de personenauto aan de bestuurderszijde. Hierbij raakte de man en de vrouw in de auto bekneld. De agent bleef ongedeerd en schakelde de hulpdiensten in. De brandweer haalde de beknelde passagiers uit het voertuig. Medisch personeel ontfermde zich op de plek van het ongeval over de slachtoffers. Het mannelijk slachtoffer overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De vrouw werd overgebracht naar het UMC met lichte verwondingen.

De betreffende medewerker van de politie was op dat moment op weg naar een afspraak bij een politiebureau in de omgeving. Hij voerde geen optische- en geluidssignalen. Om de onafhankelijkheid te waarborgen zal een ander politiekorps het onderzoek nader verrichten.