Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 15.15 uur

Utrecht, 29-11-2009

Belediging

BILTHOVEN De politie heeft op 29 november rond 04.00 uur een 18-jarige man uit Bilthoven op het Emmaplein aangehouden voor belediging. De man kwam de toezichthoudende agenten schelden tegemoet lopen. Daarop wilden de agenten hem aanhouden voor belediging. Hij wilde niet meewerken en omstanders begonnen zich met de aanhouding te bemoeien. Vervolgens werd hij geboeid en met gepast geweld op de grond gebracht. Hierop werd hij meegenomen naar het bureau waar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt.

Aanrijding letsel

ZEIST Op 27 november is rond 18.15 uur een 24-jarige vrouw uit Driebergen-Rijsenburg aangereden op een voetgangersoversteekplaats op de 1e Dorpsstraat. Een 50-jarige bestuurder uit Driebergen-Rijsenburg zag de vrouw te laat en reed tegen de overstekende vrouw aan met zijn bestelauto. Hierdoor liep het slachtoffer heupletsel op en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Poging beroving

DE BILT Op vrijdag 27 november is een 49-jarige man uit De Bilt omstreeks 23.00 uur bijna het slachtoffer geworden van een beroving. De man had kort daarvoor gepind bij een pinapparaat op de Hessenweg en fietste vervolgens in de richting van het dr. Letteplein. Plotseling kwam vanaf de stoep een onbekend persoon met een bivakmuts het fietspad oplopen. Hij had vermoedelijk een mes in zijn handen. Het slachtoffer bedacht zich geen moment en ontweek de man door de stoep op te fietsen en hem vervolgens een trap te geven. Daarop ging hij er hard fietsend vandoor en belde later de politie. Er is geen signalement bekend van de man. De politie heeft in de omgeving nog gezocht, maar trof geen verdachte persoon meer aan.

Aantreffen harddrugs

ZEIST Personeel van een horecagelegenheid aan de 2e Dorpsstraat trof in het toilet twee mannen aan, waarvan een 20-jarige man uit Driebergen vier ponypacks met harddrugs bij zich had. Deze man en een 21-jarige plaatsgenoot werden daarop overgedragen aan de politie. Ze werden aangehouden en meegenomen naar het bureau. De ponypacks werden in beslag genomen. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding

BILTHOVEN op 27 november kreeg de politie via alarmnummer 112 rond 11.00 uur de melding van alerte getuigen dat drie personen opvallend veel interesse hadden in woningen bij onder andere de Oude Jachthoornlaan en de Nimrodlaan. Op de Leijenseweg werd het drietal een 17-jarige Amersfoorter en een 21-jarige en een 22-jarige Utrechter aangetroffen. De 21-jarige Utrechter werd aangehouden omdat hij gezocht werd voor een strafbaar feit en een boete had openstaan. De andere twee personen werden heengezonden nadat hun persoonsgegevens gecontroleerd en geregistreerd waren.