Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 13.45 uur

Utrecht, 29-11-2009

Oproep getuigen: Beroving

AMERSFOORT Op vrijdag 27 november werd een 19-jarige Amersfoorter op de parkeerplaats bij het Pieter Stastokerf beroofd van zijn portemonnee en pinpas. Twee daders bedreigden de man omstreeks 01. 45 uur met een mes en dwongen hem zijn pincode af te geven. Daarop ging het duo er te voet vandoor in de richting van het winkelcentrum. Het slachtoffer ging geheel ontdaan naar huis en schakelde de politie in.

Signalement

Dader 1: man, tussen 20 en 24 jaar, 1.80 meter lang, donkere huidskleur, vermoedelijk Antilliaans of Surinaams, normaal postuur en droeg een donkere jonggingbroek en donkere sweater met capuchon op het hoofd, sprak Nederlandse op straattaal- wijze.

Dader 2: man, 1.90 meter lang, donkere huidskleur, tenger postuur, droeg een capuchon op het hoofd.

Getuigen of personen met meer informatie kunnen contact opnemen met de politie in Amersfoort via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Vernieling autos

AMERSFOORT In de Wielewaalstraat zijn in de periode 27 november vanaf 17.00 uur tot zaterdag 28 november 10.30 uur diverse autos bekrast met een scherp voertuig. In totaal trof de politie op zaterdagochtend negen beschadigde voertugien aan. Zij nam op de locatie al zes aangiften van vernieling op van de gedupeerde eigenaren. Er is niets bekend over eventuele daders.

Mishandeling

AMERSFOORT De politie heeft op de Arnhemseweg een 48-jarige man uit Amsterdam aangehouden op verdenking van het slaan van een 24-jarige man uit Leusden. Het slachtoffer verklaarde dat hij op zaterdag 28 november rond 16.15 uur een man ruzie maakt met een vrouw op de Arnhemseweg. De vrouw wordt in het nauw gedreven en het slachtoffer spreekt de verdachte aan op zijn gedrag. Daarop kreeg hij een klap in het gelaat en schakelde de politie in. De politie trof korte tijd later de verdachte aan op de Arnhemseweg aan en hield hem aan.

Bekeuringen hangjeugd

AMERSFOORT De politie heeft op zaterdag 28 november rond 22.15 uur drie jongens bekeurd voor het hangen op een schoolplein aan het Koning Karelpad. Het is verboden om in de avonduren op het plein rond te hangen. Agenten troffen een 16-jarige jongen uit Leusden en twee 17-jarige jongens uit Amersfoort op het plein aan. De jongens kregen een bekeuring.

Baldadigheid en achtervolging

AMERSFOORT Op zaterdag 28 november meldde een getuige rond 01.50 uur dat vier mannen op de Zonnehof vernielingen pleegden en een geparkeerde hoogwerker hadden verplaatst. Het viertal ging er vervolgens in een auto vandoor. De politie zagen de auto rijden op de Gasthuislaan en zette de achtervolging in. Op dat moment vloog de auto uit de bocht ter hoogte van de Ringweg Dorrestein. Daarop werd het viertal aangesproken en aangehouden. Op het bureau legde zij bekennende verklaringen af over het vandalisme en de vernieling van een kliko. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hennepkwekerij

AMERSFOORT Op 27 november is door de politie rond 10.15 uur in een woning aan de Haydnstraat een professionele hennepkwekerij aangetroffen. Er bevonden zich vier kweekruimten in het pand met in totaal 907 hennepplanten. De hennep en de apparatuur werd in beslag genomen en zal worden vernietigd. Er zijn geen aanhoudingen verricht.