Politie Gelderland-Zuid

In verzekering na belediging

Zaltbommel, 28-11-2009 o De politie hield in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Boschstraat een 28-jarige inwoner van Zaltbommel aan nadat hij in de richting van agenten ernstige beledigingen had geuit.

De agenten, bezig met surveillance door de Nonnenstraat richting de Boschstraat, passeerden een groep jongeren en keerden hun dienstvoertuig toen er in hun richting werd gefloten. Zij spraken een man - de 28-jarige - aan die op dat moment de straat overstak. Ze vroegen hem of hij gefloten had en mogelijk hulp nodig had of iets wilde vragen. Daarop reageerde de Zaltbommelnaar agressief en met de nodige opmerkingen. Daarbij uitte hij ernstige beledigingen waarop de agenten hem aanhielden.

Aangifte tegen verdachte
Direct verzamelde zich er een menigte omheen, waarop meerdere politie-eenheden die kant op kwamen om verdere escalatie te voorkomen. Het bleef bij wat woorden. De verdachte werd vervolgens overgebracht naar het politiebureau in Tiel. Onderweg uitte hij wederom meerdere beledigingen en bedreigingen. Een politieman heeft hiervan aangifte gedaan. De 28-jarige man is ingesloten en in verzekering gesteld.
(08)

Laatst gewijzigd 28-11-2009 11:54 | © Regio Gelderland-Zuid |