Politie Gelderland-Zuid

Poging tot beroving in onderzoek

Nijmegen, 28-11-2009 o In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een man, die vanaf de Parkweg door het Kronenburgerpark liep, door drie hem onbekende mannen mishandeld. Dit gebeurde rond 04.30 uur. Daarbij probeerden zij hem te beroven, wat mislukte. De politie kwam direct ter plaatse voor onderzoek.

Het slachtoffer, een 31-jarige inwoner van Nijmegen, liep via Doddendaal en de Parkweg naar het Kronenburgerpark. Hij ging in de richting van het Joris Ivensplein. Op een bankje zag hij twee mannen zitten en daarbij stond nog een derde man. Toen hij hen passeerde kreeg hij ineens klappen. Toen hij zich verweerde, gingen de drie mannen er rennend vandoor richting het Joris Ivensplein. De 31-jarige belde meteen de politie.

Agenten startten op de plek van het gebeuren met een onderzoek. Van drie personen die de politie in de omgeving aantrof zijn de gegevens genoteerd, maar zij bleken niets met de zaak van doen te hebben. De Nijmegenaar bleek diverse verwondingen te hebben opgelopen en deed aangifte. Daarna heeft hij zich onder doktersbehandeling gesteld.

De drie verdachten zijn lichtgetinte (jonge)mannen van rond de 20 jaar. Eén van hen zou ongeveer 1.80 meter lang zijn en een krachtig postuur hebben. Beide anderen 1.70 1.80 meter lang en een normaal postuur. Alle drie droegen een donker jack.

Getuigenoproep

De politie vraagt getuigen die iets van de mishandeling in het Kronenburgerpark hebben gezien om contact op te nemen met de Districtsrecherche in Nijmegen op telefoon 0900-8844. Ook mensen die meer kunnen vertellen over de drie omschreven verdachten, worden verzocht te bellen.
(08)

Laatst gewijzigd 28-11-2009 15:25 | © Regio Gelderland-Zuid |