Politie Gelderland-Zuid

Vier jongens vast voor onderzoek

Wijchen, 28-11-2009 o Surveillerende politieagenten reden vrijdagnacht vanuit het centrum richting Graafseweg met voor zich een andere auto, waarin vier jongens zaten. Die stak de Graafseweg over naar de Boskant, wat buiten de bebouwde kom in het buitengebied ligt. De agenten besloten de auto eventjes te volgen. Maar omdat deze een zeer onlogische route koos, bleven ze hem volgen.

De inzittenden keken steeds achterom, kennelijk om te zien of ze nog gevolgd werden. Op de Balgoijseweg gaf de politie de bestuurder een stopteken, daaraan werd gevolg gegeven. De agenten vroegen de bestuurder naar zijn rijbewijs en de andere drie inzittenden, die geen gordel droegen, naar hun identiteitsbewijs. Alle vier de jongens droegen donkere kleding en hadden geen goede verklaring wat zij in die omgeving deden. Toen de agenten vervolgens in de auto keken, zagen zij divers inbrekerswerktuig liggen. Ook vonden zij een aantal nieuwe horloges. Hierop zijn de vier aangehouden op overtreding van de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) van de gemeente Wijchen, het in nachtelijke uren op pad zijn met inbrekerswerktuig.

Uitvoerig onderzoek

Het aangehouden viertal is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het gaat om drie inwoners van Wijchen, in de leeftijd van 17, 18 en 19 jaar, en een 17-jarige jongen uit Elst. De auto is voor een nadere inspectie in beslaggenomen. De politie vond diverse spullen, waaronder kleding en een bivakmuts.

De recherche heeft verder onderzoek gedaan wat onder meer gericht was op de herkomst van de aangetroffen goederen. Inmiddels is gebleken dat het geen gestolen goederen betreft. De verhoren zijn in een afrondende fase.

(08)

Laatst gewijzigd 28-11-2009 16:37 | © Regio Gelderland-Zuid |