Politie Gelderland-Zuid

Waarschuwing gevaarlijk fietsgedrag genegeerd

Nijmegen, 28-11-2009 o Politieagenten, onderweg naar een melding, zagen vrijdagnacht op de Kronenburgersingel richting Joris Ivensplein een fietser gevaarlijk met een andere man op het stuur zitten. Wijzend op de gevaren voor hun eigen, maar ook andermans, veiligheid verzochten de agenten hen om hier onmiddellijk mee te stoppen. De twee bleken, kennelijk onder invloed van alcohol, niet voor rede vatbaar.

Beide mannen negeerden de goedbedoelde waarschuwingen van de politie volkomen. Die volgde de fietser en hield deze ter hoogte van de Nieuwe Hezelpoort staande voor het uitschrijven van een bekeuring voor overtreding van artikel 5 WegenVerkeersWet (WVW), het in gevaar brengen van de verkeersveiligheid. Bij het aanspreken van de bestuurder wilde deze niet meewerken en uitleg, over de onveilige aspecten van hun gedrag, niet horen.

De man verklaarde geen legitimatie bij zich te hebben en wilde op geen enkele manier meewerken aan het geven van zijn gegevens, zelfs niet na uitleg dat hij dan zou worden aangehouden. Zo geschiedde, maar ging gepaard met veel verzet van de verdachte. Een andere politie-eenheid moest eraan te pas komen om de man te boeien.

Ook op het politiebureau moest de man, naar later bleek een 28-jarige Nijmegenaar, in bedwang worden gehouden. Bij zijn insluitingsfouillering bleek hij wel degelijk een rijbewijs en ID-kaart bij zich te hebben. Er zal proces-verbaal tegen de 28-jarige worden opgemaakt.
Zijn vriend, die zich wel met het bekeuringsgesprek bemoeide, maar alleen woordelijk, werd niet aangehouden.
(08)

Laatst gewijzigd 28-11-2009 14:00 | © Regio Gelderland-Zuid |