Politie Gelderland-Zuid

Tips na SMS-Alert overval BP

Nijmegen, 29-11-2009 o Zaterdagavond rond 19.00 uur werd een BP tankstation aan de Molenweg in Nijmegen overvallen. Twee mannen in het zwart gekleed maakten onder bedreiging van een steekvoorwerp een geldbedrag buit. Zij gingen er vervolgens te voet vandoor richting de Planetenbuurt. De politie was snel aanwezig en tuigde een onderzoek op.

In de directe omgeving stuurde de politie een SMS-alert uit met een getuigenoproep. Dit leverde in de loop van de avond een aantal tips op van oplettende burgers die mee uitkeken. De politie is blij met dergelijke tips en de doorgegeven informatie is meteen meegenomen in het onderzoek.

De recherche en technische recherche deden (sporen)onderzoek bij het tankstation. De twee daders zouden richting het zwembad zijn gerend. Diverse surveillance-eenheden hebben in de omgeving naar de overvallers gezocht, daarbij is in onder meer een park ook een politiehond ingezet. Van de medewerkers die op het moment van de overval aanwezig waren is een verklaring opgenomen.

Signalementen

Van de verdachten zijn de volgende signalementen bekend. Het gaat om twee mannen (vermoedelijk negroïde), één van ongeveer 1.70 en de ander 1.80 meter lang. Beiden waren in het zwart gekleed en hadden hun hoofd bedekt. Eén van de mannen had een zwarte tas bij zich.

Getuigen van de overval zaterdagavond rond 19.00 uur op de Molenweg die nog niet met de politie hebben gesproken, worden verzocht alsnog contact op te nemen. Dit kan via de Districtsrecherche in Nijmegen op telefoon 0900-8844. Ook als u andere informatie heeft die de politie verder kan helpen bij het oplossen van deze overval, neemt u dan contact op.
(08)

Laatst gewijzigd 29-11-2009 11:56 | © Regio Gelderland-Zuid |