Politie Gelderland-Zuid

Tijdens vlucht aangehouden

Getuige geeft nuttige informatie door

Beuningen, 29-11-2009 o Zaterdagmiddag rond 15.10 uur kreeg de politie een melding van een ontsnapte winkeldief uit een supermarkt aan het Julianaplein. Winkelpersoneel had de man op heterdaad betrapt, maar deze wist zich los te rukken en ervandoor te gaan. Een surveillanceauto trof de vluchtauto na snel doorgegeven informatie van getuigen. Even later kon de politie tot aanhouding overgaan.

Een getuige was zo alert om de vluchtende winkeldief te volgen. Hij zag de verdachte in een auto stappen en wegrijden en gaf het type auto met kenteken door aan de politie. De politiemeldkamer stuurde daarop een eenheid aan die op de Wilhelminalaan al zicht op de auto kreeg. Op de Elsenpas gaven de agenten de bestuurder een stopteken, die gaf daaraan gevolg. Eén van de inzittenden in de auto voldeed aan het opgegeven signalement.

Verdachte bekent snel
De politieagenten spraken de man hierop aan, die bekende meteen wat hij gedaan had. De 33-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats werd aangehouden en voor verhoor ingesloten op het politiebureau. In de auto vonden de agenten de meegenomen goederen, ruim 30 artikelen. Die zijn inmiddels terug naar de supermarkt. Namens de winkel is aangifte gedaan. Ook nam de politie getuigenverklaringen op.

De overige inzittenden werden uiteraard ook even gecontroleerd. Zij hadden eveneens het nodige aan boodschappen in de auto, maar die bleken volgens de kassabonnen wel te zijn afgerekend. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.
(08)

Laatst gewijzigd 29-11-2009 15:32 | © Regio Gelderland-Zuid |