Politie Gelderland-Zuid

Zoekactie in centrum na overval

Culemborg, 29-11-2009 o De politie heeft zondagochtend uitgebreid in het centrum van Culemborg gezocht naar de verdachte van een overval. Omstreeks 09.20 uur werd een medewerkster van een Shell tankstation aan de Rijksstraatweg bedreigd en gedwongen geld af te geven. De overvaller, een negroïde man van naar schatting tussen 30 en 40 jaar oud met een blauw (vissers)hoedje en donker leren jack, ging er te voet vandoor in de richting van het centrum.

De politie startte direct na de melding van de overval met een onderzoek. Politieagenten, waaronder ook rechercheurs en specialisten van de technische recherche gingen voor onderzoek naar het tankstation. Ondertussen waren andere politie-eenheden aan het zoeken in het centrum van Culemborg. Van de dader ontbreekt nog ieder spoor. Er is ter ondersteuning van de zoekactie een buurtonderzoek gedaan en in de omgeving van het tankstation is een SMS-alert verstuurd. Dit heeft in elk geval al een bruikbare tip opgeleverd.

Het slachtoffer heeft namens het tankstation aangifte gedaan. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie op telefoon 0900-8844. (08)

Laatst gewijzigd 29-11-2009 14:42 | © Regio Gelderland-Zuid |