Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

Breda, 29-11-2009

Politie onderzoekt overval supermarkt

BREDA: De politie onderzoekt een overval op een supermarkt aan de Pastoor van Spaandonkstraat die zaterdagavond omstreeks 20.00 uur heeft plaats gevonden. Een overvaller heeft een medewerkster van het bedrijf bedreigd met een vuurwapen en geld buitgemaakt. Er raakte niemand gewond.

Rond sluitingstijd kwam de dader de winkel binnen waar op dat moment nog drie medewerksters aanwezig waren. Op dat moment waren er geen klanten meer in de supermarkt. De dader richtte een vuurwapen op één van de medewerksters en eiste geld. Met een onbekend geldbedrag ging hij er te voet vandoor in de richting van de Haagse Markt. De politie was snel ter plaatse en heeft direct in de omgeving een onderzoek ingesteld. Ook werd aan de deelnemers van SMS-Alert in de directe omgeving een bericht verstuurd. De acties hebben helaas niet
geresulteerd in het aantreffen van de dader. De politie heeft een aangifte opgenomen met alle bijzonderheden.

Tekst SMS-Alert bericht

Breda, P v. Spaandonkstr. Overval met wapen. Blank, paarse sjaal, donkere kleding 20-30j. te voet ri. Haagse Markt. Tips: 0900-8844.

Coniferen in brand: drie jongens aangehouden

BREDA: Zaterdagmiddag heeft de politie twee Bredase jongens van 12 en 16 jaar en een 15-jarige jongen uit Etten-Leur aangehouden. Het drietal was rond 15:30 uur aan de Lepelaar met sterretjes aan het experimenteren. Door het vuurwerk vloog een coniferenhaag in brand. Met behulp van omstanders kon de eigenaar de brand blussen met een tuinslang. De jongens zijn na verhoor overgedragen aan de ouders. De eigenaar van de coniferen heeft aangifte gedaan van brandstichting.

Bredanaar (19) bijt in uniformjas

ETTEN-LEUR: De politie heeft vanmorgen aan het Trivium in Etten-Leur een 19-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man liep rond 02:40 uur enkele keren tegen een politiewagen aan en verstoorde daarbij de openbare orde. Toen een agent hem hierop aansprak, beet de man in de uniformjas van de agent. Hij bleek onder invloed van drugs te zijn. Na verhoor is hij in de loop van de dag heengezonden met een
proces-verbaal.

Illegale taxichauffeur aangehouden

BREDA: Een 24-jarige inwoner van Breda is in de nacht van zaterdag op zondag in Dorst aangehouden voor het verlenen van taxidiensten zonder vergunning. Rond 02:40 uur bood de man aan de Vismarktstraat zijn illegale diensten aan. Na een rit naar Dorst maakten controleurs zich bekend aan de Bredanaar. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt samen met Inspectie Verkeer en Waterstaat proces-verbaal op. De verdachte kan een boete van 3000,- tegemoet zien.

Politie houdt toezicht in horecagebied: acht aanhoudingen

BREDA: In de nacht van zaterdag op zaterdag heeft de politie toezicht gehouden in het centrum van Breda. Agenten verrichtten acht
arrestaties.De politie was met geüniformeerde agenten en bikers in het Bredase uitgaansgebied aanwezig om het uitgaansleven in goede banden te leiden. Ook werd er toezicht gehouden door middel van
cameratoezicht.

Agenten omschreven de sfeer in het centrum als goed. Omstreeks 03:00 uur ontstond echter in de Visserstraat een gespannen situatie. Een groep stappers uit Dordrecht kreeg het aan de stok met een groep Bredase stappers. Daarbij werd over en weer geslagen, geduwd en getrokken. Om verdere escalatie te voorkomen werden de twee groepen van elkaar gescheiden en kregen de Dordtenaren een escorte tot buiten het centrum. Korte tijd later was het echter weer raak en moesten agenten opnieuw optreden tegen de twee groepen. Daarbij kregen agenten assistentie van collegas de noodhulp en team Breda Zuid Oost.

Een 18-jarige Bredanaar en 21-jarige inwoner van Oosterhout werd aangehouden bij de ongeregeldheden in de Visserstraat. Het tweetal is volgens afspraak met het Openbaar Ministerie over het project
Weekendje Weg in verzekering gesteld.

Zes andere verdachten zijn gearresteerd voor verstoring van de openbare orde en belediging van agenten. Een 22-jarige inwoner Breda en een 17-jarig meisje werden aangehouden voor belediging. Een 44-jarige Oosterhouter en een 18-jarige inwoner van Barendrecht voor verstoring van de openbare orde.

Een 17-jarige Bredanaar werd betrapt met een gebruikershoeveelheid cocaïne bij zich. Een 22-jarige automobilist had te diep in het glaasje gekeken. Hij blies bijna driemaal meer dan de toegestane limiet en heeft zijn rijbewijs achter moeten laten op het bureau.

Verder zijn er bekeuringen uitgeschreven voor wildplassen, parkeren op invalide parkeerplaats (2), baldadigheid, drugsgebruik, rijden tegen verkeer in (3) en negeren gesloten verklaring.

Over weekendje weg
Bredase stapavonden staan bekend om gezelligheid en een goede sfeer, met alle ruimte om uit te gaan. Geweld hoort daar niet bij! Daarom wordt hard opgetreden tegen geweld in het uitgaansleven. Wie in het weekend gewelddadig is, kan rekenen op een stevige aanpak.
Meerderjarige geweldplegers worden opgepakt en blijven tot en met maandag in de politiecel. Dan volgt er een 'lik op stuk" beleid. Dat betekent dat geweldplegers voorzien van een boete, een vooruitzicht op een taakstraf of een dagvaarding op maandag het bureau mogen verlaten. Het doel van de aanpak is het aantal geweldsdelicten af te laten nemen.

Auteur: Henk Snepvangers

Laatst gewijzigd 29-11-2009 13:01 | © Regio Midden en West Brabant |