Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Tilburg

Tilburg, 29-11-2009

Politie onderzoekt overval drogisterij

LOON OP ZAND: De politie onderzoekt een overval op een drogisterij aan de Kerkstraat die zaterdagmiddag kort voor 17.00 uur heeft plaats gevonden. Een overvaller heeft twee medewerksters van het bedrijf bedreigd met een vuurwapen en geld buitgemaakt. Er raakte niemand gewond.

De medewerksters en meerdere klanten stonden kort voor sluitingstijd in de winkel toen de overvaller binnenkwam. De dader richtte een vuurwapen op het personeel en eiste geld. Met een onbekend geldbedrag ging hij er te voet vandoor. De politie heeft direct in de omgeving een onderzoek ingesteld. Ook werd aan de deelnemers van SMS-Alert in de directe omgeving een bericht verstuurd. De acties hebben helaas niet geresulteerd in het aantreffen van de dader. De politie heeft een aangifte opgenomen met alle bijzonderheden.

Tekst SMS-Alert bericht

Loon op Zand Kerkstraat. Overval met vuist vuurwapen. Vermoedelijk Somalische man, beige pet, donker groene jas vuil grijs/wit
joggingpak. Tips: 0900-8844.

Acht arrestaties tijdens horecatoezicht

TILBURG: In de nacht van zaterdag op zaterdag heeft de politie toezicht gehouden in het centrum van Tilburg. Agenten verrichtten acht arrestaties.De politie was met geüniformeerde agenten in het Tilburgse uitgaansgebied aanwezig om het uitgaansleven in goede banden te leiden.

Rond 01:00 uur gaven vier Tilburgers van 23, 25, 26 en 27 jaar geen gehoor aan een politiebevel om het centrum te verlaten. Het viertal was betrokken bij een conflict en om escalatie te voorkomen moesten zij vertrekken. Dat deden zij evenwel niet en dat kwam hen op een rit te staan naar het politiebureau. Stoerdoenerij kwam een 27-jarige inwoner van Bladel op een verblijf in een politiecel te staan. De man probeerde een dienstpistool van een agent vast te pakken. Twee inwoners van Spijkenisse, 20 en 22 jaar oud, werden omstreeks 02:00 uur aangehouden voor baldadigheid op de Paleisring en Spoorlaan. Omstreeks 04:40 uur was een 17-jarige Tilburger betrokken bij een opstootje en weigerde te vertrekken, toen de politie hem dat te verstaan had gegeven.

Politie onderzoekt overval op cafetaria

DONGEN: De politie onderzoekt een overval op een cafetaria aan de Rembrandtstraat die zaterdagavond omstreeks 19.30 uur heeft plaats gevonden. Een overvaller heeft een medewerkster van het bedrijf bedreigd met een mes en geld buitgemaakt. Er raakte niemand gewond.

Een medewerkster en enkele klanten stonden in de cafetaria toen de overvaller binnenkwam. De dader dreigde met een mes en eiste geld. Met een onbekend geldbedrag ging hij er te voet vandoor in de richting van de Middellaan. De politie was snel ter plaatse en heeft direct in de omgeving een onderzoek ingesteld. Ook werd aan de deelnemers van SMS-Alert in de directe omgeving een bericht verstuurd. De acties hebben helaas niet geresulteerd in het aantreffen van de dader. De politie heeft een aangifte opgenomen met alle bijzonderheden.

Tekst SMS-Alert bericht

Dongen Rembrandstraat. Overval gepleegd groot mes gezien. Dader donkerehuidskleur 1.70/1.75 mager lichtgroene jas donker blauwe sjaal. Tips: 0900-8844.

Pool gewond bij caravanbrand

KAATSHEUVEL: Bij een caravanbrand op een camping aan de
Haestrechtstraat is zondagmorgen een 35-jarige Pool gewond geraakt.

Om 11:40 uur kreeg de Gemeenschappelijke Meldkamer een melding binnen van de brand. Het slachtoffer lag te slapen in zijn woning, toen door onbekende oorzaak brand ontstond in zijn caravan. De man kon
zelfstandig uit de caravan komen, maar raakte wel gewond aan zijn gezicht. De brandweer zette twee voertuigen in om de brand te
bestrijden, maar kon niet voorkomen dat de caravan geheel uitbrandde. De Pool is met brandwonden aan zijn gezicht per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.

Auteur: Henk Snepvangers

Laatst gewijzigd 29-11-2009 13:04 | © Regio Midden en West Brabant |