Politie Haaglanden

Persberichten 29 november

Haaglanden, 29-11-2009

Getuigen ramkraak boekhandel gezocht
Den Haag - De recherche van Bureau Segbroek zoekt getuigen van een ramkraak bij een boekhandel aan de Vlierboomstraat, zondag 29 november omstreeks 04.00 uur. De politie kreeg een melding dat twee in het zwart geklede jongens na de ramkraak op een scooter zijn weggereden in de richting van de Appelstraat en de Laan van Meerdervoort. Agenten stelden direct een onderzoek in de omgeving in, maar troffen niemand meer aan. De ruit van de voordeur van de winkel was verbroken en de winkel bleek doorzocht. Het is vooralsnog onbekend of de daders daadwerkelijk goederen wegnamen. Het is binnen 14 dagen al de tweede keer dat genoemd filiaal met een ramkraak werd geconfronteerd. Hebt u zondagochtend iets gezien van deze ramkraak of heeft u informatie over de twee verdachten op de scooter? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Segbroek via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Poging beroving en mishandeling broertjes, getuigen gezocht Den Haag - De recherche van Bureau Laak zoekt getuigen van de bedreiging en mishandeling van twee Haagse broertjes van 10 en 12 jaar. Een nog onbekende man sprak de jongens zaterdag 28 november omstreeks 12.20 uur aan op de Wenckebachstraat en vroeg hen de weg. De jongens fietsten een stukje met de man mee om hem de weg te wijzen. Plotseling reed hij hen klem en eiste dat zij hun sieraden en mobiele telefoons afgaven. Omdat de broertjes hieraan geen gehoor gaven, gaf de man één van hen een vuistslag in het gezicht. De hevig geschrokken jongens gingen er met de fiets vandoor, met hun belager in hun kielzog. Op de Trekweg trokken de gillende jongens de aandacht van een getuige die zich over hen ontfermde. De dader vluchtte over de Trekweg, in de richting van de molen. De man was vermoedelijk van Marokkaanse afkomst. Hij was ongeveer tussen de 1.60 en 1.65 meter lang. Hij had donker zwart haar met bovenop het hoofd kleine krulletjes en de zijkant was geschoren. Hij had een dikke zwarte jas en een blauwe spijkerbroek. Hij reed op een oude zwart/groene omafiets. Op de fiets zat een zwart slot met een kapotte beugel. Ook een kapot spatbord. Hebt u zaterdag iets gezien van deze poging tot beroving of heeft u informatie over de dader? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Laak via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

21-jarige Cleo Faber terecht
Den Haag De sinds dinsdag 24 november vermiste 21-jarige Cleo Faber is weer terecht. De vrouw meldde zich na diverse mediapublicaties in landelijke ochtendkranten en op internet telefonisch bij de politie. Zij bleek in Wenen te zitten. Haar plotselinge vertrek heeft vermoedelijk te maken met familie omstandigheden.

Man neergestoken
Den Haag - Een 26-jarige man uit Polen moest zaterdag 28 november om 05.00 uur toen hij werd neergestoken op het Hobbemaplein. Het slachtoffer lipe na de steekpartij nara een woning en belde daar de politie. Het slachtoffer verkeerde onder invloed van alcohol en had niet gemerkt dat hij tijdens een ruzie was gestoken. Omdat hij geen Nederlands sprak moet hij nog gehoord worden met een tolk. Hij is naar het Westeinde ziekenhuis vervoerd en daar opgenomen met een steekwond aan zijn linkerbeen en hartstreek. Hij zou ruzie hebben gehad met landgenoot.

Auto-inbreker op heterdaad betrapt
Den Haag De politie hield zondag 29 november om 01.55 uur een 30-jarige Hagenaar aan op de Weteringkade. De man brak in een geparkeerd staande Camper. De eigenaar van de Camper betrapte de man in zijn Camper en wist hem met wat vrienden vast te houden. Toen agenten ter plaatse kwamen hielden zij de man aan en namen hem mee naar een politiebureau.

Vrouw gewond bij aanrijding
Den Haag Een 20-jarige fietster uit Den Haag raakte vrijdag 27 november om 18.00 uur gewond bij een aanrijding op de Wagenstraat. De vrouw fietste langs een geparkeerd staande auto stapte. Op het moment van passeren opende een passagier het portier. De vrouw botste met haar fiets tegen het portier aan en kwam daarbij ten val. De GGD vervoerde het slachtoffer met onbekend letsel naar het MCH in Den Haag.

Man aangehouden na belediging
Den Haag De politie hield zaterdag 28 november om 02.50 uur op de Laan een 40-jarige man uit Den Haagaan. De man vond het nodig om zich te bemoeien met een vrouw die werd aangesproken door agenten omdat zij met haar auto op een stopverbod stond. De man was in het bijzijn van de vrouw en deed erg opgefokt tegen de agenten. Hij beledigde daarbij de agenten. Aan een politiebureau bleek dat deze man nog enkele boetes moest voldoen. Nadat hij die betaald mocht hij na het opmaken van een proces-verbaal weer gaan.

Straatrovers in de cel
Den Haag Twee mannen ( 19 en 22) afkomstig uit Den Haag en Zoetermeer zijn op zaterdag 28 november omstreeks 04.30 uur aangehouden op de Bagijnestraat nabij de Lange Poten. De twee worden er van verdacht betrokken te zijn geweest bij een straatroof van een mobiletelefoon. Het duo zou de gsm van een onder invloed van alcohol verkerende man hebben meegnomen. De mannen moesten mee naar het bureau.

Man aangehouden na mishandeling echtgenote
Den Haag - Agenten hielden zaterdag 28 november een 30-jarige Hagenaar aan nadat hij zijn 26-jarige echtgenote had mishandeld in hun woning. Ook een 37-jarige man uit De Lier die in de woning was, was door de verdachte mishandeld. Beide slachtoffers lieten zich in het ziekenhuis behandelen aan hun letsel. De oorzaak van de ruzie ligt vermoedelijk in de relationele sfeer.
Politie Haaglanden treedt bij dergelijke incidenten volgens een vast protocol op. Slachtoffers kunnen een beroep doen op maatschappelijk werk, terwijl tegen de daders proces-verbaal wordt opgemaakt, waarna ze worden verwezen naar De Waag. Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk Geweld (www.steunpunthuiselijkgeweld.nl) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen.

Rijswijker mishandelt tramcontroleur
Den Haag - Een 18-jarige Rijswijker verzette zich zaterdag 28 november om 22.20 uur toen HTM-controleurs hem aanhielden voor zwartrijden. De zwartrijders probeerde daarbij één van de controleurs een kopstoot te geven en gaf één van hen een knietje in het kruis. Agenten namen de man vanaf de Oude Haagweg mee naar het politiebureau waar hij een proces-verbaal kreeg.

Getuige houdt auto-inbreker aan
Den Haag - Een oplettende getuige hield zaterdag 28 november een 13-jarige Hagenaar aan toen hij deze met een schroevendraaier aan de achterzijde van een auto zag rommelen. De getuige hield de jongen vast totdat agenten ter plaatse waren. De jongen bleek samen met twee vriendjes op pad te zijn. Eén van hen was er vandoor gegaan. De tweede, een 13-jarige Hagenaar, was blijven wachten. De jongens hadden geprobeerd een auto-embleem van een Subaru los te maken. Eén van hen had al een embleem van een Land Rover bij zich. De jongens mochten na verhoor naar huis. De recherche onderzoekt de zaak.

Op heterdaad
Leidschendam Politieagenten hielden vrijdagavond 27 november drie jongens aan die ervan worden verdacht te hebben ingebroken in een bedrijfspand aan de Duindoorn. Rond 18.55 uur meldde de beveiliging, dat er werd ingebroken in het pand. Binnen enkele minuten was de politie te ter plaatse. Terwijl de agenten de trap opliepen, zagen zij het drietal op de eerste verdieping rennen. De Amsterdammers (van 21, 26 en 29 jaar) liepen zo in de armen van de politieagenten. De deuren van verschillende kantoorunits bleken te zijn verbroken. Op het bureau werd het drietal ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.

Frontale botsing fietser en bromfietser
Wassenaar Op de Deijlerweg botsten vrijdagmiddag 27 november een fietser en bromfietser frontaal op elkaar. Rond 17.45 reed een 17 jarige jongen op zijn bromfiets richting Wassenaar. Een fietser reed hem op de verkeerde kant van het fietspad tegemoet. De bromfietser kon hem niet meer ontwijken, en het tweetal botste op elkaar. De 58-jarige Leidse fietser raakte lichtgewond. Hij bleek teveel gedronken te hebben en moest een nachtje ter observatie in het ziekenhuis blijven.

Bliep-bliep
Rijswijk Zaterdagavond 28 november vond een eigenaar zijn gestolen scooter op een wel heel bijzondere manier terug. Met de afstandsbediening (van het alarm) liep hij langs de kelderboxen aan de Mgr. Bekkerslaan, toen hij het alarm van zijn scooter hoorde afgaan. Hij belde direct de politie. Agenten gingen aan de bel bij de eigenaar van de kelderbox, waar zij inderdaad de gestolen scooter aantroffen. De 19-jarige Rijswijker werd aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.

Sport verbroedert
Westland/Honselersdijk Een voetbalwedstrijd tussen de A1 jeugdelftallen van svh Honselersdijk en hsv Duno ontaarde zaterdag 28 november na het laatste fluitsignaal in een vechtpartij. Nadat de 45-jarige scheidsrechter uit Ridderkerk had afgefloten werd de man belaagd door spelers en publiek. Op het moment dat de politie ter plaatse verscheen, waren de gemoederen weer bedaard. Tot op heden deden vier personen aangifte van mishandeling en bedreiging. De politie hield 27-jarige toeschouwer en een 18-jarige speler aan. De politie stelt een onderzoek in naar de gedragingen van spelers en publiek.

Oplichter verkleed als TNT-medewerker slaat weer toe Delft Een nog onbekende man in een TNT-uniform dupeerde donderdag 26 november om 15.00 uur een 90-jarige bewoonster van de Kruisstraat. De man bezorgde bij de vrouw een pakketje waarbij zij een klein bedrag (minder dan een euro) moest pinnen. Contant afrekenen, mocht niet van zijn werkgever, vertelde de man. Pinnen bij zijn mobiele betalingsautomaat was de enige optie. De man wekt vertrouwen door zijn uiterlijk, verhaal, TNT-kleding en dito tas.
Met deze methode kopieerde de man de pincode en bankgegevens van de giro- of bankpas van de vrouw zodat hij op een later moment met de gekopieerde gegevens bij een geldinstelling of pinautomaat geld van de rekeningen kon halen. De vrouw raakte door deze handelswijze een groot geldbedrag kwijt. Op dezelfde dag dupeerde vermoedelijk dezelfde man een 73-jarige bewoonster van de Schoolstraat. Vorige week zaterdag 21 november werd een 81-jarige bewoonster van de Straat van Ormoes eveneens opgelicht. Alle gedupeerden raakten een groot geldbedrag kwijt.
TNT-post reageert met het advies en de opmerking dat medewerkers van het bedrijf nimmer aan de deur een pintransactie doen en adviseert dan ook om dergelijke personen direct de deur te wijzen. Tips
Oplichters zijn mensen die goed hebben nagedacht over hun verhaal en daarom klinken ze vaak geloofwaardig. Twijfelt u over de aanbeller? Vraag om een legitimatiebewijs. Hierop staat meestal een telefoonnummer van de betreffende instantie. Vraag de man of vrouw buiten te wachten en sluit de deur. Bel het nummer en controleer of het verhaal van de bezorger klopt. Twijfelt u dan nog, vraag dan de man of vrouw aan de deur later terug te komen als er familieleden, vrienden of buren bij u thuis zijn. In geval van twijfel kunt u altijd bellen met het plaatselijke politiebureau via 09008844

Mishandeling in horecagelegenheid
Pijnacker-Nootdorp De politie hield zaterdag 28 november kort na middernacht nabij een café aan de Westlaan in Nootdorp twee mannen (47 en 24 jaar) aan op verdenking van een mishandeling in café Dreamers. Door nog onbekende oorzaak ontstond in de zaak ruzie tussen de twee mannen en een 21-jarige man. In het tumult dat hierbij ontstond kreeg de 21-jarige van een van de twee mannen een kopstoot, waarbij hij vermoedelijk zijn neus brak. De GGD vervoerde het slachtoffer naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van het incident.

Aanrijding
Zoetermeer - Op het Ivoorwit rende vrijdagmiddag 27 november rond 17.55 een geschrokken pizzakoerier weg, nadat hij een aanrijding met een geparkeerd staande auto had veroorzaakt. Zijn scooter liet hij staan. Agenten troffen de 16-jarige jongen thuis aan. Hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Hij werd aangehouden en kreeg een proces-verbaal.