Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Branden Laren, verdachte aangehouden

Laren, 28-11-2009 o LAREN In de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 november zijn er twee branden geweest in Laren. Om 05.06 kwam de melding van een woningbrand op de Torenlaan en nog geen uur later was er een brand in een loods aan de Co Bremanlaan.

Op de Torenlaan ontstond brand in het dak van een woning. De woning bestond uit een woon- en een kantoorgedeelte. De twee bewoners werden wakker van de brand en zijn in veiligheid gebracht. Zij raakten niet gewond. Het pand brandde volledig uit. Omliggende panden hoefden niet ontruimd te worden. Brandstichting wordt niet uigesloten, een onderzoek naar de oorzaak van de brand wordt ingesteld. Op de Co Bremanlaan was brand in een loods. De brand kon snel geblust worden. Binnen werden sporen gevonden van brandstichting.

Op de Co Bremanlaan aangekomen, kregen agenten van een getuige te horen dat even daarvoor een auto was doorgereden na een aanrijding met een geparkeerde auto op de kruising Mauvezand/Co Bremanlaan. De auto was vervolgens met hoge snelheid de Co Bremanlaan ingereden. De auto en de bestuurder werden aangetroffen op de Co Bremanlaan. De man is aangehouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval. In de auto troffen agenten verdachte omstandigheden aan waarop de man ook op verdenking van brandstichting is aangehouden. Het gaat om een 58-jarige man uit Huizen.

Of er verband is tussen beide branden is nog niet duidelijk. De mogelijke betrokkenheid van de verdachte bij de branden wordt nader onderzocht.