Politie Gelderland-Zuid

Aanhouding na bedreiging

Nijmegen, 29-11-2009 o In verband met een melding dat er op de Wolfskuilseweg een vechtpartij gaande was, gingen meerdere surveillance-eenheden die kant op. Daar aangekomen bleek de vechtpartij voorbij, maar er werd nog wel geruzied. Toen de politie zich kenbaar maakte, ging één van de partijen ervandoor. Na een korte achtervolging kon deze persoon even later, als verdachte, worden aangehouden.

De bewoner, een 22-jarige Nijmegenaar, verklaarde door een hem bekende man te zijn bedreigd en mishandeld. Bij de bedreiging zou een steekvoorwerp zijn gebruikt. De 22-jarige gaf aan aangifte te willen doen. Hierop zette een agent de achtervolging in op de verdwenen man, die kon al snel worden aangehouden. De 49-jarige verdachte, afkomstig uit Nijmegen, is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Agenten hebben buurtonderzoek gedaan en met enkele getuigen gesproken. Van hen zijn inmiddels verklaringen opgenomen. De toedracht zou liggen in de relationele sfeer. De zaak wordt nader onderzocht. (08)

Laatst gewijzigd 29-11-2009 16:35 | © Regio Gelderland-Zuid |