Werken op de Olympische spelen in Vancouver 2010


Eerste Nederlandse vrijwilliger bevestigd

HUIZEN, 20091129 -- Op vrijdag 12 februari 2010 beginnen de Olympische Spelen van Vancouver. Dit kan echter alleen met behulp van vrijwilligers doorgang vinden. Er zijn maar liefst 25.000 vrijwilligers nodig om dit grootste wintersportsportevenement ter wereld in goede banen te leiden.

Het ontsteken van het Olympisch vuur is de kroon op vele jaren voorbereiding. Het organisatie comité (VANOC) heeft alles tot in detail gepland. Bijvoorbeeld de sportlocaties, ticketverkoop, het Olympische dorp en talloze medewerkers.

Om een dergelijk groot evenement van de grond te krijgen zijn heel veel mensen nodig om de sporters, trainers en coaches te kunnen laten sporten/werken. Het belangrijkste deel hiervan wordt gerealiseerd door de vrijwilligers. Zonder deze vrijwilligers kunnen de Olympische Spelen niet worden georganiseerd. Men maakt in Vancouver gebruik van zo'n 25.000 vrijwilligers die allerlei elementaire werkzaamheden gaan uitvoeren.

Het overgrote deel hiervan komen uit de verschillende windstreken van Canada. Normaal maakt men ook veelal gebruik van vrijwilligers uit alle andere landen van de wereld. Echter in Vancouver is dit zeer beperkt, zo blijkt uit informatie uit verschillende bronnen. Toch is het Ron Speksnijder gelukt om wederom als vrijwilliger te gaan werken in Vancouver. Voor zover bekend als eerste in Nederland.

Heb je altijd al een topsporter willen zijn, maar dit niet kunnen realiseren? Of draag je de sport in het algemeen een warm hart toe? Of wil je meer over China te weten komen? Dan kan je de olympische beweging een warm hart toedragen door jouw bijdrage te geven om als vrijwilliger te gaan werken. Schrijf je ook in voor deze onvergetelijke ervaring. Zeker met het oog op 2028 als Nederland hopelijk het Olympische middelpunt van de wereld gaat worden.

Olympic-games.eu
www.Olympic-games.eu is een (non-commerciële) onafhankelijke website waar men alle informatie kan vinden over de Olympische Spelen. Op deze site leest men alles over de ervaringen van een vrijwilliger en wordt een goed beeld geschetst hoe bijzonder het is een dergelijk evenement van heel dichtbij (en achter de schermen) mee te maken. Ook kan men op de site terecht voor vragen betreffende het (vrijwilligers)werk tijdens de Olympische Spelen.

Ron Speksnijder, initiatiefnemer en eigenaar van deze site, heeft inmiddels veel ervaring opgedaan als vrijwilliger tijdens de Olympische Spelen. In Athene heeft hij voor het eerste de Spelen van zeer dichtbij ervaren. Daarna volgden Turijn en Beijing. Zijn enthousiasme voor dit bijzondere sportevenement heeft hij in woord en beeld vastgelegd op deze site. Volgend jaar zal dit in boekvorm verschijnen.

Ook in Vancouver zal hij werkzaam zijn als vrijwilliger voor het IOC en zal hij als freelance schrijver zijn ervaringen op deze site weergeven.