Politie Zeeland


---


Z-3531-2009 Bromfietser valt en breekt been, Terneuzen
Zaterdag rond 20.30 uur reed en 17-jarige Terneuzense bromfietser in de Rozenstraat in zijn woonplaats tegen een paaltje en brak zijn been.
Hij werd naar het ziekenhuis in zijn woonplaats gebracht. Een 15-jarige jongen, die achterop zat, heeft de beschadigde bromfiets snel naar het huisadres van de 17-jarige gebracht. De politie bekeek daar de bromfiets en constateerde dat de deze een onjuist kenteken had en dat het slot was verbroken. De bromfiets werd op 10 augustus in de Sportlaan in Axel gestolen. Tegen de 17-jarige krijgt een proces-verbaal voor diefstal/heling en de 15-jarige krijgt een proces-verbaal wegens het belemmeren van het onderzoek.

W-3532-2009 Inbraak in bedrijfspand in Middelburg
Zondag omstreeks 00.30 uur werd ingebroken in een bedrijfspand op het Bellinkplein in Middelburg.
Er werd een ruit vernield en uit het pand werd computerapparatuur weggenomen. Ook werd rond hetzelfde tijdstip op dit plein een personenauto, die niet was afgesloten, doorzocht. Hieruit werd echter niets weggenomen.

O-3534-2009 Insluiping in woning, Sint Philipsland
Zondag omstreeks 19.30 uur betrapte een 56-jarige vrouw in de slaapkamer van haar woning in de Eendrachtstraat in Sint Philipsland vier onbekende vrouwen.
De vrouw hoorde de buitendeur van de slaapkamer dichtslaan. Zij ging kijken en zag vier vrouwen wegrennen. Uit de slaapkamer werd niets weggenomen.

W-3535-2009 Diefstal scooter, Middelburg
Tussen zaterdag 16.00 en zondag 19.30 uur werd in de Leliestraat in Middelburg een scooter gestolen.
De scooter stond afgesloten met een stuur- en kettingslot. Het betreft een Peugeot Speedfight met kenteken 44DPR6. De scooter is blauw met goudkleurige velgen en de waarde bedraagt enkele honderden euro's.

O-3533-2009 Snelheidsoverschrijding drie personenauto's, Kruiningen
Zaterdagmiddag omstreeks 16.00 uur reden drie personenauto's met hele hoge snelheid over de A58 in de richting van Rilland.
Ze reden dicht achter elkaar aan (bumperkleven) en één haalde rechts in. Toen één van de drie auto's de afslag Rilland nam werd deze bestuurder gestopt door de verkeerspolitie. De bestuurder, een 20-jarige man uit de gemeente Reimerswaal, had met een, gecorrigeerde, snelheid van 178 km/h, dus 58 km te hard, over de A58 gereden. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. De andere twee auto's zijn doorgereden.
(