Forum


30 november 2009
essaywedstrijd

Essaywedstrijd Raadsleden & Integratie 2009-2010

Thema: Integratie, vooruitzien vanuit een terugblik

essaywedstrijd raadsleden Na het succes van afgelopen jaar organiseert Raad voor Raad ook dit jaar een essaywedstrijd voor gemeenteraadsleden. Raad voor Raad is een project van het Servicecentrum Integratie, onderdeel van FORUM: het kennisinstituut op het gebied van multiculturele vraagstukken. Raad voor Raad zet zich door middel van netwerkbijeenkomsten voor gemeenteraadsleden in voor expertise- en kennisuitwisseling op het gebied van integratie. FORUM hecht veel waarde aan de visie van gemeenteraadsleden. Het zijn deze bestuurders die de integratiepraktijk moeten vormgeving via lokaal beleid en zij zijn het die `tot aan hun enkels in het bluswater staan als de discussies in de samenleving hoog oplaaien' (Burgemeester Leers tijdens de uitreiking van de prijs voor het beste essay januari 2009). Kortom: Raad voor Raad zet graag de gemeenteraadsleden in de schijnwerpers en wel door middel van een essaywedstrijd.

Essaywedstrijd 2009 - 2010
In de essaywedstrijd wordt u uitgedaagd om uw eigen visie en ervaringen te vertalen naar een inspirerend essay. De drie beste essays zullen worden beloond met prijzen en de tien beste essays worden gepubliceerd. De officiële prijsuitreiking zal plaatsvinden in januari 2010.
Dit jaar is het thema: `Integratie, vooruitzien vanuit een terugblik'. Met de gemeenteraadsverkiezingen in zicht, is het belangrijk om na te denken over wat er is bereikt en wat er nog bereikt kan worden. Welke successen zijn er geboekt op het gebied van integratie, wat werkte absoluut niet? In één vraag: Welke koers moet er (juist niet) worden gevaren op basis van ervaringen in het verleden?

Opdracht
Schrijf een compact en prikkelend essay over lokale integratie. Ga in uw essay in op het thema: `Integratie, vooruitzien vanuit een terugblik'. Het essay mag maximaal 1500 woorden bevatten en dient in het Nederlands te worden geschreven.

Stuur uw essay voor 30 november naar raadvoorraad@forum.nl Vergeet niet uw naam en adres te vermelden.

Meer informatie
Op de website Raad voor Raad vindt u meer informatie: www.forum.nl/rvr