RTL Group

Nieuwe Voetbalvrouwen' van start

'Voetbalvrouwen is terug. De week na de allerlaatste aflevering van Gooische Vrouwen start de succesvolle RTL 4-dramaserie met dertien gloednieuwe afleveringen en verschillende nieuwe aanwinsten. De talentvolle glamourvrouwen Yolanthe Cabau van Kasbergen, Marit van Bohemen en Peggy Vrijens gaan dit seizoen het luxe en veelbewogen leventje leiden van voetbalvrouw. Vanaf vrijdag 30 november wordt duidelijk hoe zij hun intrede maken in de populaire serie en welke voetballende mannen zij om hun ranke vingers gaan winden. Op het voetbalveld hebben ook verschillende transfers plaatsgevonden. Nieuw dit seizoen is de Afrikaanse clubaanwinst Kofi (Andre Dongelmans). Hij zorgt voor het nodige testosteron op het voetbalveld en ver daarbuiten. Onder leiding van trainer Rutger (Joep Sertons) staan uiteraard ook de bekende voetbalhelden Italo (Bas Muijs), Danny (Mike Weerts) en Gio (Curt Fortin) weer op het veld en wordt Heros gekocht door een Russische oliemiljardair. Hij wil graag dat zijn vrouw Oksana (Peggy Vrijens) wordt opgenomen door de voetbalvrouwen en gaat heel ver om dat voor elkaar te krijgen.

Het glamourbestaan van Liz (Leontine Borsato), Melanie (Lone van Roosendaal), Renske (Sophie van Oers) en Solange (Nicolette van Dam) komt flink onder druk te staan door de komst van een opvallende dame: visagist Kate (Yolanthe Cabau van Kasbergen). Tijdens een sexy fotoshoot bij voetvalclub Heros komt Danny in contact met haar. Inmiddels heeft Renske Danny verlaten en is ingetrokken bij Gio, samen met haar zoontje Levi. Niets staat Danny meer in de weg om Kate beter te leren kennen en al snel wordt hij verliefd op haar.

Nu Solange is getrouwd met de opvliegende Italo let ze niet meer zo op de pondjes, de buit is immers binnen. Dit leidt tot grote frustratie bij Italo, die zijn vrouw met de dag ronder ziet worden. Voetbaltrainer Rutger is eindelijk zo ver dat hij zijn Liz ten huwelijk gaat vragen. Hij doet dat op en hele romantische manier en Liz is dolgelukkig. Maar hoe lang duurt dat geluk? Ondertussen doet Diego alsof hij nog steeds in coma ligt, waarop Melanie besluit om over te gaan op euthanasie. Maar dan verschijnt tante Madonna in het ziekenhuis en kan Diego niet langer toneel spelen.

Producent Johan Nijenhuis: "Meer dan ooit gaat dit derde seizoen over de vrouwen. We kiezen ervoor om een schaamteloos beeld te geven van vrouwen die tot het uiterste gaan om te krijgen wat ze willen. Yolanthe Cabau van Kasbergen heeft met veel gevoel voor humor de rol van voetbalvrouw Kate gespeeld. Tijdens de opnamen wist ze ook zelf nog niet dat het spelen van deze rol een generale repetitie voor de werkelijkheid zou zijn.

Uitzending RTL 4, wekelijks, vanaf vrijdag 30 november tussen 20.30 uur en 21.30 uur.

Website: rtl.nl/voetbalvrouwen

---

Noot aan de redactie: nieuw fotomateriaal is op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Eva Peters, tel. 035 - 6718971, eva.peters@rtl.nl.