Woonbond


06-11-2009

Martien Kromwijk legt verantwoording af over affaire rond SS Rotterdam

Op maandag 30 november legt bestuursvoorzitter van Woonbron Martien Kromwijk verantwoording af over de spraakmakende betrokkenheid van zijn corporatie bij stoomschip De Rotterdam. Dit doet hij in een paneldebat tijdens het congres Leren door verantwoorden. Kromwijk is bereid gevonden deze kwetsbare positie in te nemen omdat hij meent dat er niet alleen voor hem lering valt te trekken uit een dergelijke verantwoordingssessie.

Maatschappelijke verantwoording
Het congres Leren door verantwoorden draait om maatschappelijke verantwoording. De casus De Rotterdam is bij uitstek een voorbeeld dat op een goede maatschappelijke verantwoording getoetst kan worden. De kernpunten van de verantwoordingsdialoog zijn afgeleid van het beoordelingskader van Het Glazen Huis, prijs voor het meest transparante jaarverslag van wooncorporaties.

Effectenarena en andere instrumenten
Voorafgaand aan het congres is de casus van De Rotterdam getoetst met het instrument de Effectenarena. Een presentatie van de Effectenarena en de toepassing op De Rotterdam maakt deel uit van het congres. Het programma biedt diverse goede voorbeelden en werkende instrumenten van maatschappelijke verantwoording. Bezoekers kunnen hiervan actief kennis nemen in verschillende workshops.

Prijsuitreiking Het Glazen Huis
Aan het eind van de dag is de prijsuitreiking van bovengenoemde prijs Het Glazen Huis.
Van de ruim 150 inzendingen zijn er 26 geselecteerd voor de algemene prijs en 12 voor de themaprijs Inzicht in maatschappelijke resultaten; maatschappelijk investeren en coproductie. De genomineerden worden op 16 november bekend gemaakt.

Datum: maandag 30 november 2009
Aanvang: 13.30 uur
Afsluiting: 19.45 uur
Locatie: Leerhotel Het Klooster, Amersfoort
Klik hier om u aan te melden