Gemeente Wijdemeren


Nieuwe fase werk dorpscentrum

Nieuwe fase werk dorpscentrum

De realisatie van het nieuwe dorpscentrum in Oud-Loosdrecht nadert een nieuwe fase, namelijk het bouwrijp maken van het oostelijke deel van het terrein (Bornholmkavel).

Op maandag 30 november 2009 begint de aannemer met het aanbrengen van de damwanden rondom de Bornholmkavel.

Aanbrengen damwanden
Het aanbrengen van de stalen damwanden rondom de Bornholmkavel duurt tot januari 2010. Dit gebeurt met behulp van een zogenoemd (hoogfrequent) trilblok. Aangezien dit trillingen veroorzaakt, laat de gemeente trillingsmeters op de dichtst bijzijnde woningen plaatsen. Bij overschrijding van de normen worden de werkzaamheden zodanig aangepast dat dit verder voorkomen wordt.

Ophogen terrein
Vooruitlopend op het aanbrengen van de damwanden is al het eerste zand voor het ophogen van het terrein aangebracht. Komende winterperiode wordt daar meer zand aan toegevoegd. De aanvoer van het zand zal een toename van vrachtverkeer met zich meebrengen. Als alle grond ligt, volgt het plaatsen van drainage, waarna de grond vanaf het voorjaar van 2010 kan inklinken. Het zand moet circa een half jaar liggen. De gemeente neemt maatregelen om de overlast van stuivend zand zoveel mogelijk tegen te gaan. Aansluitend komen er ook damwanden om een deel van de Irenekavel. Dit volgt hetzelfde proces als de Bornholmkavel, dus ophogen met zand en vervolgens inklinken. Naar verwachting kan de gemeente de Bornholmkavel in het najaar van 2010 aan de ontwikkelaar overdragen.

Uitwerken plannen
Naast het genoemde zichtbare werk, gaat de ontwikkelaar achter de schermen verder met het uitwerken van de plannen. De architect tekent op dit moment volop aan het ontwerp. De randvoorwaarden uit het bestemmingsplan en het ontwerp van de projectgroep zijn de uitgangspunten voor dit proces. De verwachting is dat er voor het eind van het jaar een ontwerp is.

Spreekuur
Er is tweemaal per week spreekuur voor omwonenden in de bouwkeet op het terrein. Deze spreekuren zijn iedere dinsdag en donderdag van 15.00 tot 16.00 uur.

(09-11-2009)