Gemeente Stadskanaal

De nieuwbouwlocatie aan de Molenwijk in Stadskanaal kan worden ontwikkeld volgens de principes van het Projectmatig Particulier Opdrachtgeverschap (PPO). Toekomstige bewoners kunnen hun huizen in gezamenlijkheid en naar eigen wens laten bouwen. Dit kunnen zij doen door rechtstreeks opdracht te geven aan een architect en een aannemer. Bij een PPO is geen projectontwikkelaar betrokken.

Dit blijkt uit de respons op de drukbezochte informatiebijeenkomst. Deze bijeenkomst was op 10 november in het gemeentehuis in Stadskanaal. KUUB, het centrum voor particuliere bouw uit Groningen, begeleidt het PPO-project. KUUB houdt op maandag 30 november en dinsdag 1 december tussen 9.00 en 17.00 uur speciale spreekuren voor aspirant kopers.

Aansluitend op de spreekuren is er op maandag 30 november tevens een inloopbijeenkomst over de Molenwijk. Deze is in het gemeentehuis in Stadskanaal, tussen 17.15 en 19.00 uur. Bij de spreekuren en inloopbijeenkomst worden de wensen ten aanzien van de woningen, de architectuur en de inrichting van het gebied besproken.

Het project aan de Molenwijk betreft de locaties van het voormalige tennispark en het westelijke deel van het Noorderpoortcollege. Belangstellenden kunnen een afspraak maken voor de spreekuren of inloopbijeenkomst via E molenwijk@kuub.info. Alle aspirant kopers van een kavel zijn van harte welkom.

* 19 november 2009