11-jarige Miranda wint de Nationale Werkstukkenwedstrijd

23/11/2009 14:51

Noordhoff Uitgevers

Miranda Naaktgeboren van de Prins Johan Frisoschool uit Berkel en Rodenrijs heeft de hoofdprijs gewonnen in de Nationale Werkstukkenwedstrijd van Noordhoff Uitgevers. Het werkstuk over Groenland kwam als beste uit de bus. Miranda wordt daarmee de jongste auteur van Noordhoff! De prijsuitreiking vindt plaats op maandag 30 november a.s. in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Dan worden Miranda en haar klasgenootjes in het zonnetje gezet.

"Miranda werd lekker rood toen ze het hoorde", zei juf Tjarda Smits."Ze had het helemaal niet verwacht en vond het reuze leuk". Miranda heeft het onderwerp Groenland gekozen omdat ze hoopt echt een keer naar Groenland te kunnen gaan. Net als in voorgaande jaren wordt de winnaar beloond met 'eeuwige roem'. Van het werkstuk wordt een echt boekje gemaakt in de (Junior) Informatie-reeks van De Ruiters's Documentatiecentrum.

"Miranda wil graag een keer naar Groenland en dat lees je ook terug in het werkstuk", zegt de voorzitter van de jury van Noordhoff Uitgevers, Barbara Sjoerdsma. "Je ziet dat Miranda veel informatie heeft uitgezocht. Dat heeft ze vervolgens kernachtig en helder in de hoofdstukken verwerkt. Als lezer van het werkstuk heb je ook echt iets van het land geleerd. De jury vond het een heel leuk en informatief werkstuk om op te nemen in de landenreeks van de Informatiereeks".

De prijsuitreiking vindt plaats op maandag 30 november a.s. in diergaarde Blijdorp te Rotterdam. Daar worden Miranda en haar klasgenootjes ontvangen en vindt omstreeks 11.30 uur de prijsuitreiking plaats. Diergaarde Blijdorp verzorgt voor de klas van Miranda een speciale rondleiding. Vervolgens zal de prijsuitreiking plaatsvinden.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.docukit.nl