Gemeente Midden Delftland


Aanleg van een rotonde bij afrit 7 van de A20, begin voorbereidend werk

Maandag 30 november wordt er aan de Oude veiling in Maasland gestart met het voorbereidende werk - de voorbelasting - ten behoeve van de aanleg van een hondenbotrotonde. Er wordt eerst zand gestort, zodat voorbelasting van de grond kan plaatsvinden.

Een hondenbotrotonde is een grote rotonde, bestaande uit twee lussen (hondenbot). Een soortgelijke rotonde is ook aangelegd op de afrit 6 van de A20 (afrit Coldenhove).

Het aanbrengen van de voorbelasting houdt in dat op die gedeelten van de berm, waar in de toekomst rijstroken van de nieuwe rotonde komen, nu een laag zand met een dikte van een meter wordt aangebracht. Door deze voorbelasting worden eventuele optredende zettingen in de ondergrond versneld, zodat er later zo min mogelijk ongelijkmatige verzakkingen in het wegdek optreden.

Het aanbrengen van de voorbelasting duurt 3 weken. De werkzaamheden zijn dus voor de komende feestdagen afgerond. De verwachting is dat volgend jaar medio april de voorbelasting weer kan worden verwijderd en dat dan met de daadwerkelijke aanleg van de rotonde kan worden begonnen. De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van de gemeente Midden-Delfland in samenwerking met Rijkswaterstaat en de gemeente Maassluis. Financiers van dit project zijn het Ministerie van Verkeer en waterstaat, Stadsregio Rotterdam en Stadsgewest Haaglanden.

Schematische weergave van een hondenbotrotonde

Â

Schematische weergave van een hondenbotrotonde

Â