Gemeente Almere

Uitreiking Almeerse Keien 2009

30-11-2009 | Start: 15:00 | Eind: 17:00 | Locatie: Burgerzaal Stadhuis

Burgemeester Jorritsma reikt maandag 30 november in de Burgerzaal van het Stadhuis in Almere voor de tweede keer kinderlintjes uit. Een kinderlintje is er voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar die zich in het afgelopen jaar belangeloos hebben ingezet voor andere mensen of voor Almere en haar inwoners.

Almere is trots op haar jonge helden. Daarom krijgen deze kinderen van de gemeente een kinderlintje, `De Almeerse Kei'. Zij ontvangen deze onderscheiding omdat zij het afgelopen jaar een bijzondere prestatie hebben geleverd. Ze hebben bijvoorbeeld geld opgehaald voor een goed doel, een bijzondere sportprestatie geleverd of oudere mensen geholpen. Of ze hebben iets bijzonders gedaan voor de stad Almere en haar inwoners, zoals iemand uit het water redden of het winnen van een landelijke prijs voor een werkstuk.

Jury
De afgelopen maanden konden inwoners uit Almere kinderen nomineren voor dit kinderlintje. In totaal zijn er 13 nominaties binnengekomen. Een speciaal samengestelde jury heeft de nominaties behandeld. Zes kinderen en één groep ontvangen uiteindelijk de Almeerse Kei.