NCRV

Schepper & Co

Groeiend aantal christenen kiest voor Geert Wilders

Maandag 30 november

17.10 uur, Nederland 2

Maandag besteedt het NCRV-programma Schepper & Co aandacht aan de PVV van Geert Wilders. Twentse dominees zien hun kerkgangers zich zorgen maken over de islam en zijn, aan het begin van de Advent, gekomen met een manifest. Daarin verwerpen ze de geluiden in politiek en samenleving die vervreemding en angst aanjagen.

Jacobine Geel spreekt met de Hengelose dominee Herman Koetsveld. Hij is één van de initiatiefnemers tot dit manifest.

Verder is te gast synodelid Leendert Plug uit Gouda: âIk ken mensen wiens wijk in een âno go areaâ verandert. Dan zegt hun dominee: je moet je naaste liefhebben. Daarmee neem je mensen die zich bedreigd voelen niet serieus.â

Ook praat mee het Spakenburgse gemeenteraadslid Peter Frans Koops. Met zijn eenmansfractie probeert hij het gedachtegoed van de PVV uit te dragen.

Tenslotte vertelt Helen Brouwer uit Nijkerk dat zij als gewoon gelovige vindt dat het CDA de christelijke waarden heeft laten verwateren. Het feit dat Wilders opkomt voor die christelijke waarden en stem geeft aan haar angst voor een toenemende islamisering, maakt dat ze voor de PVV kiest.

Na afloop is er op het digitale themakanaal Spirit24 een gesprek te zien met Herman Koetsveld, over de achtergronden van het Manifest.