Gemeente Dordrecht

Feest voor vrijwilligers in Schouwburg Kunstmin

Maandagavond 30 november 2009 vieren we het jaarlijkse Vrijwilligersfeest in Schouwburg Kunstmin. Alle vrijwilligers in Dordrecht zijn vanaf 19.30 uur van harte welkom. Wethouder A.T. Kamsteeg (Welzijn) maakt tijdens het feest bekend wie de winnaars zijn van de Vrijwilligersprijs en de Stimuleringsprijs Integratie 2009.

Het Vrijwilligersfeest staat in het teken van muziek, dans en ontspanning. Ilse Bevelander treedt op met haar band. Sieto Zeeman van RTV Dordrecht presenteert de avond. Na de uitreiking van de prijzen begint het feest en is er onder het genot van een hapje en drankje gelegenheid te praten met andere vrijwilligers in Dordrecht. De toegang is gratis.

Volgens wethouder A.T. Kamsteeg zijn vrijwilligerswerk en integratieactiviteiten onmisbaar in de Dordtse samenleving. 'We hebben grote waardering voor de vele succesvolle presentaties die de vrijwilligers en de integratieprojecten leveren. Dat kan niet vaak gezegd worden. Daarom eren we jaarlijks de vrijwilligers met het Vrijwilligersfeest en de uitreiking van de Vrijwilligersprijs en de Stimuleringsprijs Integratie 2009.'

Genomineerden
Tot maandag 5 oktober was het mogelijk projecten, organisaties of instellingen aan te melden. Een selectiecommissie selecteerde uit de inzendingen vijf genomineerden voor de Vrijwilligersprijs en drie voor de Stimuleringsprijs Integratie. Voor de Vrijwilligersprijs zijn genomineerd (in willekeurige volgorde): Stichting Via Lumina, Visproject Parkhuis, Zwemmoeders Mytylschool De Vlij, 'Onze Buren' van de Grote Rivieren en RANO Ziekenomroep. De volgende projecten maken kans op de Stimuleringsprijs: Project MENS van VluchtelingenWerk Zuidvleugel, Buurtvaders van DWO en Werkgroep Migranten Senioren Dordrecht van de Wmo adviesraad Dordrecht.

Kijk voor meer informatie over de prijzen op www.dordrecht.nl/vrijwilligersprijs of www.dordrecht.nl/stimuleringsprijs. Voor meer informatie over het feest kunt u terecht op de website van de VrijwilligersVacaturebank.

Datum 27 november 2009

Noot voor redacties

Redactie Wilma de Jong
Servicecentrum Drechtsteden
afdeling Communicatie
T (078) 639 84 57
Informatie Voor de Vrijwilligersprijs: Selamun Yavuz Maatschappelijke Ontwikkeling
T (078) 639 63 41

Voor de Stimuleringsprijs: Artemisia Araujo
Maatschappelijke Ontwikkeling
(078) 639 80 61