NCRV

Man bijt hond

Bouwen aan een droomkasteel

Maandag 30 november

18.50 uur, Nederland 2

Het NCRV-programma Man bijt hond besteedt maandag aandacht aan een droomkasteel. De één fantaseert over een leven vol rijkdom en geluk, de ander zou liever een wereldreis maken. Bij de meeste mensen blijft het bij fantaseren, Gregorius Halman laat het er echter niet bij zitten. Hij gebruikt zijn fantasie om zijn ideale sprookjeswereld tot leven te wekken. In zijn achtertuin is hij al zeventien jaar bezig om zijn droomkasteel te bouwen.

In de docusoap âDe Kornelis-Janâ (zie foto) vertelt machinist Klaas van de gelijknamige Urker kotter over zijn gezin. Hij heeft vijf kinderen, maar is door zijn beroep weinig betrokken bij de opvoeding. Als hij op zee zit probeert hij zo weinig mogelijk aan thuis te denken.

Man bijt hond schuift aan bij een gezin op een woonboot. Zowel het echtpaar als de kinderen zijn erg creatief. De vrouw des huizes is grafisch ontwerper en maakt speciale rouwkaarten voor overleden kinderen. Haar dochter wil graag films gaan maken en is voor school nu al bezig met een documentaire.