Gemeente Waddinxveen


Opening vierde windmolen Distripark Doelwijk

Op maandag 30 november om 14.30 uur openen staatssecretaris De Jager (Financiën),
wethouder Dijksterhuis en Ton Beune (Algemeen directeur Raedthuysgroep) de vierde windmolen in Waddinxveen.

Vanaf 13.00 uur tot 17.00 zijn alle inwoners van Waddinxveen op Distripark Doelwijck om de molen van dichtbij en zelfs van binnen te bekijken. Ook kunt u informatie krijgen hoe u stroom uit deze of een van de andere drie windmolens kunt afnemen. Tevens is er een kleine expositie van de bouw en zijn er deskundigen aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Natuurlijk is er voor iedereen een versnapering. Tussen 13.00 uur tot 17.00 kunt u vanaf de parkeerplaats bij de C1000 tegenover de Kruiskerk met een pendelbusje gratis naar het Distripark Doelwijk.

Sinds 2007 staat het Windpark Distripark in de gemeente Waddinxveen. De ingebruikname van het park werd destijds groots gevierd: Nederland had hiermee 1.500 MegaWatt windenergie op land gerealiseerd. Sinds de zomer draaien er 4 windturbines op het industrieterrein Distripark Doelwijk. Met de vierde windturbine komt de totale capaciteit van het park uit op 12 MegaWatt. Hiermee wordt jaarlijks circa 24 miljoen kilowattuur geproduceerd. Daarmee kunnen zoân 7.000 huishoudens van duurzame elektriciteit worden voorzien en wordt er jaarlijks ongeveer 14 miljoen kilo bespaard op CO2 uitstoot.

Voor de levering aan eindgebruikers is Raedthuys (de bouwer van de windmolens) een samenwerking aangegaan met Greenchoice. De door Windpark Distripark opgewekte duurzame energie kan nu geleverd worden aan burgers en ondernemers in de gemeente Waddinxveen.

Aanmelden kan bij de stand van Waddinxveenstroom die vrijdag 27 november aanstaande op de weekmarkt in Waddinxveen staat of op de site www.waddinxveenstroom.nl. De stand wordt o.a. bemand door leden van het Platform Duurzaam Waddinxveen. Ook tijdens de opening van de vierde windturbine, maandag 30 november, is het mogelijk om u hiervoor aan te melden.

Platform Duurzaam Waddinxveen en de gemeente Waddinxveen zijn positief over dit initiatief.