FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: Bal masqué bij Henk ten Hoor in Hoogeveen

Maandag 30 november voeren werknemers van modeketen Henk ten Hoor op ludieke wijze actie tegen hun werkgever. Het protest is gericht tegen de rancuneuze opstelling van de directie bij de uitvoering van de reorganisatie. Ondanks hun angst zal een groep gemaskerde werknemers als stil protest voor de ingang van het kantoor staan waar de directie vergadert.

Gea Lotterman, bestuurder FNV Bondgenoten: "De werkgever schuwt geen enkel middel: intimidatie, sancties en loze beloften. Zijn doel is om werknemers te laten instemmen met ontslag of overplaatsing. Wat de werknemers betreft is de maat vol!"

Naast het stille protest zal de werknemersdelegatie maandagochtend een eisenpakket overhandigen aan de werkgever. Zo willen de werknemers een fatsoenlijk sociaal plan, afschaffing van de gedwongen winkelnering, respect, stopzetting van de intimidatie en geen verdringing van reguliere arbeid. Lotterman: "Waar mogelijk probeert de werkgever vaste krachten te vervangen door goedkopere BBL-studenten. Dat is zowel voor de vaste werknemers als de studenten een slechte zaak. Want als er geen vaste krachten meer zijn, wie moet dan de BBL'ers opleiden?"

Henk ten Hoor is een landelijke modeketen met meer dan 85 winkels in noord- en midden-Nederland.