Gemeente Nuenen


Rumoerige hoorzitting Intratuin Nuenen

De zitting van de Commissie Bezwaarschriften over Intratuin gisterenavond liep uit op een schorsing. De commissie wil dat de gemeente eerst alle bezwaarmakers in kennis stelt van een wijziging in de besluitvorming over de zaak. De behandeling wordt voortgezet op 22 december.

Tijdens de zitting bleek het collegebesluit voor de wijziging niet bij alle bezwaarmakers terecht te zijn gekomen, waarschijnlijk vanwege problemen met het elektronisch versturen van grote kaartbestanden. De voorzitter van de commissie bezwaarschriften besloot daarop dat de gemeente het besluit alsnog per post aan de bezwaarmakers toe moet sturen om hen de gelegenheid te geven om op het wijzigingsbesluit te reageren. Als gevolg hiervan werd de zitting van de Commissie Bezwaarschriften verdaagd tot 22 december 2009.

Â

Vrijstelling losgekoppeld van bestemmingsplan

In juli dit jaar verleenden het college van burgemeester en wethouders vrijstelling voor de vestiging van Intratuin aan de Collse Hoefdijk. Hiertegen werden zes bezwaarschriften ingebracht. De bedoeling was, dat deze gisterenavond in een hoorzitting van de commissie bezwaarschriften zouden worden behandeld.

De bezwaarmakers brachten echter naar voren dat zij pas vlak voor de zitting op de hoogte waren gebracht van een wijziging in het vrijstellingsbesluit. Het college had de vrijstelling oorspronkelijk gekoppeld aan het bestemmingsplan âLandgoed Gulbergenâ, dat in voorbereiding is. Aangezien dit bestemmingsplan zelf nog onderwerp is van beroepsprocedures, besloot het college op 14 oktober om de vrijstelling voor Intratuin terug te brengen tot het concrete bouwplan en los te koppelen van het eerder genoemde bestemmingsplan.

Â

De rechtbank had toestemming gegeven om dit wijzigingsbesluit van het college per e-mail toe te zenden aan betrokkenen, aangezien al op 15 oktober een zitting over de zaak zou plaatsvinden. Gisterenavond bleek het met die toezending dus misgegaan te zijn.