Gemeente De Ronde Venen


Gemeente en Veenbad spreken over overgangsperiode naar nieuw zwembad

Gemeente De Ronde Venen en het bestuur van stichting Het Veenbad hebben donderdag 26 november met elkaar gesproken over de overgangsperiode naar het nieuwe zwembad.

Aanleiding hiervoor was de onzekerheid die was ontstaan over de periode na 1 januari 2010. Volgens beide partijen was er sprake van een goed en constructief overleg. De verwachting is dat medio december door college en stichting Het Veenbad besluitvorming kan plaatsvinden.

Aan de Veenweg verrijst momenteel het nieuwe zwembad dat medio volgend jaar de deuren zal openen. Opening van het nieuwe bad betekent dat het Veenbad, en Blijdrecht, worden gesloten. Uitgangspunt daarbij is dat de huidige baden openblijven totdat er in het nieuwe zwembad kan worden gezwommen. Komende week zal de gemeente het Veenbad daarom een huurovereenkomst aanbieden voor de huur van het bad tot het moment van openen van het nieuwe bad.

Â

Gemeente en bestuur van stichting Het Veenbad hebben donderdag 26 november uitgebreid met elkaar gesproken, met name over de personele consequenties die gepaard gaan met ingebruikname van het nieuwe zwembad. Daarbij hebben de twee partijen de oplossingen met elkaar verkend. De komende weken worden die nader uitgewerkt zodat medio december door college van B en W en de stichting Het Veenbad besluitvorming kan plaatsvinden.