Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 12.40 uur

Utrecht, 29-11-2009

Oproep getuigen: Gewapende overval

SOEST Bij een recreatiegelegenheid aan de Lange Brinkweg heeft op vrijdag 27 november omstreeks 22.00 uur een gewapende overval plaatsgevonden door drie mannen. Zij bedreigden het aanwezige personeel in de zaak met een wapen. Het trio nam een geldbedrag mee als buit en eisten de sleutel op van één van de medewerkers. Hiermee zijn de overvallers gevlucht naar onbekende bestemming. De overvallers kwamen binnen via de achterdeur van het pand. Ook verlieten zij via die weg weer de zaak. Bij de overval raakte niemand gewond.

Omdat de overvallers vermoedelijk bivakmutsen droegen, is er weinig bekend over het signalement van de verdachten. Een van hen sprak accentloos Nederlands.

De overvallers zijn gevlucht met een SEAT type Cordoba, kleur paars, met het kenteken RF-VJ-48. Deze is tot op heden niet aangetroffen. De politie roept getuigen op of mensen met aanvullende informatie die iets opvallends voor of na de overval in de omgeving hebben waargenomen. Mogelijk hebben getuigen de auto met het kenteken zien rijden na 22.00 uur die avond of weten waar de auto nu is. Hiervoor kan contact op worden genomen met de politie in Baarn via tel. 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Aanhouding verdachten auto-inbraak

SOEST Op aanwijzing van een alerte getuige zijn op 27 november rond 15.00 uur een 16-jarige en een 17-jarige jongen uit Soest aangehouden op verdenking van een inbraak in een auto op het Roggeveld. Een agent nam poolshoogte na de melding en trof het duo op de Rubenslaan aan. Zij voldeden volledig aan het signalement volgens de getuige en werden daarop aangehouden en meegenomen voor nader verhoor en onderzoek.

Oproep getuigen: Beroving

SOEST Een 18-jarige man uit Baarn heeft op vrijdag 27 november aangifte gedaan van beroving van zijn laptop. De man verklaarde dat hij om 20.30 uur met zijn laptop op schoot in het voorste gedeelte van de trein (2e klas) vanuit Soest richting Baarn zat. De trein stond op dat moment stil bij het station Soestdijk. Op dat moment kreeg hij een klap op zijn hoofd en werd de laptop van zijn schoot gegrist. Twee jongens renden vervolgens weg met de buit door het treinstel en vervolgens naar buiten het perron op. Daar verloor het slachtoffer de jongens uit het oog. De man deed daarop aangifte.

De politie roept getuigen op die mogelijk de daders hebben zien wegrennen of voor die tijd in de trein hebben zien zitten. Het betreft jongens met donkere kleding en petjes op. Getuigen of personen met meer informatie kunnen contact opnemen met de politie in Baarn via tel. 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Aanhoudingen voor openlijke geweldpleging

BUNSCHOTEN SPAKENBURG De politie heeft op 27 november rond 22.15 uur drie personen aangehouden voor openlijke geweldpleging. De 22-jarige vrouw uit Bunschoten-Spakenburg, een 24-jarig man (woonplaats onbekend) en een 31-jarige man uit Aalsmeer zouden een horecagelegenheid op Het Spui zijn uitgezet omdat ze zich vervelend gedroegen. Dit leidde tot een vechtpartij op straat met het personeel dat de politie inschakelde. De verdachten werden daarop aangehouden en ingesloten in het bureau voor nader verhoor en onderzoek.