Politie Utrecht

Persberichten Stad Utrecht, 13.45 uur

Utrecht, 29-11-2009

Verkeersongeval letsel

UTRECHT Op vrijdagochtend 27 november om 7.15 uur heeft op de Catharijnesingel te Utrecht een ongeval plaatsgevonden tussen een automobilist en een fietser. Een 38-jarige Utrechter sloeg zonder verlichting op de fiets vanaf de Catharijnesingel af naar de Stationsstraat. De automobilist van 42 jaar uit Hazerswoude zag hem over het hoofd en reed het slachtoffer aan. Deze had veel last van zijn schouder, hand en hoofd. Er waren een aantal tanden afgebroken. Hij is met de ambulance vervoerd naar het ziekenhuis; mogelijk is zijn sleutelbeen gebroken.

Ongeval

UTRECHT Op vrijdagmiddag 27 november rond 12.00 uur is een brommobiel op de hoek Majellapark-Vleutenseweg uit de bocht gevlogen. De 66-jarige berijder uit Utrecht is daarbij gevallen en had een behoorlijke hoofdwond. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor onderzoek.

Babbeltruc

UTRECHT - Op vrijdag 27 november kwam omstreeks 11.00 uur een 81-jarige vrouw uit Utrecht met haar man aangifte doen van oplichting en diefstal. Met een smoes zijn drie meisjes op donderdagavond tussen 21.30 en 22.00 uur haar woning aan de Von Weberstraat binnengekomen. Hierbij is een bankpas weggenomen. De meisjes hebben de vrouw de pincode ontfutseld en hebben later een geldbedrag gepind. De politie onderzoekt de zaak.

Babbeltruc

UTRECHT Op vrijdag 27 november is een 83-jarige man in zijn woning aan de Seringstraat te Utrecht slachtoffer geworden van een babbeltruc. Tussen 14.30 en 15.00 uur kreeg de man een telefoontje van een vrouw die vertelde dat ze van de gemeente was en langs zou komen voor een inspectie. Enkele minuten later meldde zich een vrouw, keek in de woning rond en vertrok weer snel. Even later bleek dat er een geldbedrag was weggenomen. De politie verzoekt getuigen die iets hebben gezien, te bellen met (0900) 8844. Het signalement van de vrouw: licht getinte huidskleur, ongeveer 1.70m lang, normaal postuur, tussen de 30 en 40 jaar. Zij sprak gebrekkig Nederlands en droeg een opvallend lange mantel/jurk tot net boven de grond.

Aanhouding dievegges

UTRECHT - Twee minderjarige dievegges hebben op donderdagmiddag en
-avond 26 november in vijf winkels op de Steenweg, Oudegracht en in Hoog-Catharijne kleding gestolen. Zij zijn rond 21.00 uur aangehouden door een beveiligingsmedewerker van een winkel in het Radboudkwartier. De verdachten van 14 en 15 jaar zijn afkomstig uit Utrecht. Zij zijn even na 21.00 uur overgedragen aan agenten die vlakbij surveilleerden.

Onder invloed

UTRECHT - Na een melding van een dronken automobilist op de A28 komt er op vrijdagavond 27 november vervolgens een soortgelijke melding in Lunetten. Hierbij werd het kenteken doorgegeven aan de politie. Agenten konden de man opsporen op de Koningin Wilhelminalaan te Utrecht. Bij controle blies hij 680 ugl. Daarop werd de 27-jarige man uit Nijkerk aangehouden en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Een 26-jarige Amersfoorter is op zaterdagochtend om 8.30 uur aangehouden voor rijden onder invloed. Ondanks een eerdere waarschuwing was hij toch gaan rijden. De politie betrapte hem op de Brailledreef te Utrecht waar bij blazen bleek dat hij 620 ugl in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod van 7 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Vechten

UTRECHT Op zaterdagochtend 28 november rond 4.00 uur heeft een vechtpartij plaatsgevonden in een horecagelegenheid aan de Drieharingstraat te Utrecht. Besloten werd om het feest binnen af te breken. De politie besloot om de 600 feestgangers in kleine groepen naar buiten te laten komen en zich te laten verspreiden. Hierbij zijn vier hondengeleiders ingezet en moest een keer de wapenstok worden gebruikt. Een 25-jarige Utrechter was hinderlijk op de Lange Viestraat. Hij was luidruchtig, had bijna een aanrijding met een taxi en ging bekvechten met de chauffeur. Hij werd aangehouden en kreeg drie bekeuringen voor openbare dronkenschap, voor niet voldoen aan vordering om weg te gaan en voor bezit van een inbrekerswerktuig (boor). Een 19-jarige man uit IJsselstein werd eveneens lastig en werd aangehouden nadat hij niet voldeed aan het bevel om zich te verwijderen.

Honkbalknuppel

UTRECHT - Op zaterdagochtend 28 november rond 02.00 uur hield de politie een 24-jarige man uit Delft aan in de Drieharingstraat na een melding van een man met een honkbalknuppel op het Vredenburg te Utrecht. Hij kreeg een bekeuring en de knuppel werd in beslag genomen.