Politie Groningen

Zondag 29 november 2009

Provincie Groningen, 29-11-2009

Groningen: mannen aangehouden voor beroving

De politie heeft zaterdagnacht drie mannen (16, 17, 17 en 22 jaar oud) uit Groningen aangehouden voor beroving. De agenten kregen de melding dat een vrouw op de kruising Warmoesstraat met de Meeuwerderweg zou zijn beroofd door vier jongens. De daders zouden richting het centrum rennen. De toegesnelde agenten lieten vier mannen die aan het signalement voldeden stoppen. Het 18-jarige slachtoffer uit Groningen vertelde de politie dat dit de jongens waren die haar hadden beroofd. Daarbij was zij door het viertal naar de grond gewerkt en bestolen van haar handtas met inhoud. De politie heeft de zaak in onderzoek. De vier verdachten zitten vast.

Groningen: aanhoudingen bij vechtpartij

De politie heeft zaterdagnacht drie mannen aangehouden voor het mishandelen van een agent, beledigen van een politieman en het niet voldoen aan een vordering van een agent. In de Gelkingestraat waren rond 05:30 uur een aantal kleine vechtpartijen gaande tussen twee / diverse groepen horecabezoekers. Op het moment dat de politie de groepen uit elkaar haalden (en vorderden te vertrekken) keerde o.a. het drietal zicht tegen de politie. Daarbij werd een agent door een 20-jarige man uit Den Helder met de vuist in het gezicht geslagen. De man werd korte tijd later door collegas van de agent aangehouden. De politieman liep door de mishandeling een rood gezwollen plek op het gezicht op. Een 19-jarige man uit Groningen werd aangehouden omdat hij de agenten beledigde. Een 19-jarige man uit Zwolle werd gearresteerd nadat hij, na meerdere vorderingen van de politie, niet weg wilde gaan.

De politie zette naast de agenten, politiepaarden en een politiehond in om de groepen jongeren uit elkaar te krijgen. Zij hebben op linie met gebruik van de wapenstok de groepen uit elkaar gedreven en op die manier de openbare orde hersteld. Daarbij werden de agenten met glas en fietsbellen bekogeld. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: jongens beroofd door groep

De politie heeft zaterdagnacht vijf verdachten van in ieder geval twee berovingzaken aangehouden. De mannen uit Groningen (15, 16, 16, 18 en 22 jaar oud) werden op basis van een signalement in de boeien geslagen.

Een 13-jarige jongen uit Groningen is zaterdagavond door een groep jongens beroofd van zijn telefoon, jas en pet. De jongen was rond 22:00 uur samen met twee vriendjes in het Groenesteinbos toen zij werden aangesproken door de groep. Onder bedreiging met onder meer een lang, op een stok gelijkend, voorwerp moest de jongen zijn spullen aan de groep afstaan.

Een 17-jarige jongen uit Harstede werd korte tijd later rond 23:30 uur beroofd van o.a. zijn kleding. Hij werd op de Boumaboulevard door een groep belaagd en moest zijn jas (met inhoud) afstaan.

De politie stelt een onderzoek in. De vijf verdachten zitten vast.

Groningen: alcomobilist botst op lantaarnpaal

Een 23-jarige man uit Groningen is zaterdagnacht door de politie aangehouden op het Schuitendiep in de stad. De beginnende bestuurder van een auto verloor de macht over het stuur en botste op een lantaarnpaal. Hij had tevens te diep in het glaasje gekeken. Op het politiebureau bleek dat de man ruim 1,5 promille alcohol in zijn bloed had. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: mannen aangehouden voor drugsbezit

Een 30-jarige man uit Groningen en een 52-jarige man uit de stad zijn zaterdagmiddag door de politie aangehouden op het Martinikerkhof. De agenten zagen hoe de 52-jarige wat kocht van de 30-jarige. Dat bleek een bolletje drugs, vermoedelijk heroïne, te zijn. Het tweetal is aangehouden. Tegen de jongste van de twee is proces-verbaal voor de handel in drugs opgemaakt. Tegen de 52-jarige voor het bezit van harddrugs.

Groningen: man aangehouden voor vernieling

Een 54-jarige man uit Groningen is zaterdagnacht door de politie aangehouden voor vernieling. De man had vermoedelijke in de Oosterstraat een onenigheid gehad met twee taxichauffeurs. Uit frustratie schopte hij vervolgens de spiegel van de auto van een derde taxichauffeur kapot. Laatstgenoemde had, zoals het nu lijkt, niets van doen met het eerdere conflict. De verdachte was erg agressief. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: mannen aangehouden voor mishandeling

Een 21-jarige man (woonplaats nog onbekend) en een 18-jarige man uit Zwolle zijn zaterdagnacht door de politie op het Stationsplein aangehouden voor mishandeling. Het tweetal viel, zoal het nu lijkt zonder reden, een andere groep jongeren aan. Hierbij deelden zij klappen uit. De twee zitten nog vast. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: jongens aangehouden voor overlast

Drie mannen van 20-jaar uit Oudkarspel (1) en Noord-Scharwoude (2) zijn zaterdagnacht door de politie aangehouden op de Berlageweg in de stad. De politie had naar aanleiding van het gedrag van de jongens zeven overlastmeldingen binnen gekregen. Het dronken drietal had tegen de deur van een daar woonachtige vriend getrapt. Ook hadden ze een vuilnisbak omgetrapt en in de struiken gegooid. Al met al waren de jongens zeer luidruchtig. Om die reden zijn ze door de agenten aangehouden. Op het politiebureau kregen de verdachten een proces-verbaal voor het in openbare dronkenschap de openbare orde verstoren.

Groningen: nepcollectant aangehouden

Een 40-jarige man uit Groningen is zaterdagmorgen door de politie aangehouden op de Veldspaatstraat in de stad. De man had een collectebus met daarop de zelfgemaakte tekst Voor kinderen in Roemenie bij zich. De agenten hielden de man naar aanleiding van een tip aan. Hij had zojuist een bewoner in de flat geld afhandig gemaakt. De Groninger gaf toe nepcollectant te zijn en vertelde de politie dat hij van het ingezamelde geld boodschappen deed en dat hij vaker op deze wijze geld had ingezameld. Er werd 25 euro in beslaggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: mannen aangehouden voor winkeldiefstal

Een 47-jarige man uit Groningen is zaterdagmiddag door de politie aangehouden voor winkeldiefstal. Agenten zagen de man in de Herestraat alleen een winkel binnen gaan en met twee vrouwen weer naar buiten komen. De man had een tas bij zich waarvan de politie vermoedde dat het een geprepareerde tas was. In de tas zaten twee gestolen truien. De dief werd daarop aangehouden. Toen de dienders de vrouwen naar hun auto, die aan de Turfsingel geparkeerd stond, volgden bleek dat op de achterbank vier gestolen broeken lagen. De 47-jarige heeft bekend.

Een 19-jarige man (woonplaats nog niet bekend) is zaterdagmiddag door de politie aangehouden voor hetzelfde vergrijp. Agenten zagen de man door de Waagstraat lopen en hadden het vermoeden dat ook hij een geprepareerde tas bij zich had. Toen de man een kledingwinkel uit kwam lopen stelden de agenten een onderzoek in. In de tas zaten twee gestolen jassen en twee niet betaalde overhemden. De verdachte zit nog vast.

Groningen: man voor belediging aangehouden

Een 19-jarige man uit Groningen is zaterdagnacht door agenten voor belediging aangehouden. De man gedroeg zich samen met een kompaan heel vervelend in het politiebureau aan de Rademarkt. Zo blokkeerde het tweetal de ingang, waardoor niemand er meer in of uit kon. Na meermalen te hebben verzocht weg te gaan duwde een van de agenten de verdachte weg. Daarbij beledigde de verdachte de politieman. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Stadskanaal: vader aangehouden voor mishandelen zoon

Een 40-jarige man uit Musselkanaal is zaterdagmiddag door de politie aangehouden voor mishandeling. De politie sprak aan de Lange Raai in Stadskanaal met de 14-jarige zoon. De jongen was naar eigen zeggen het huis ontvlucht nadat hij door zijn vader was geschopt en geslagen tegen zijn hoofd en lichaam. Dit zou volgens de jongen vaker gebeuren. Een familielid dat getuige was bevestigde het verhaal van de jongen. De vader is daarop door de agenten aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Tevens is het traject huiselijk geweld in gang gezet.

Delfzijl: automobilist botst tegen lantaarnpaal

Een 23-jarige man uit Delfzijl is zaterdagmiddag met zijn auto op de Weg naar den Dam tegen een lantaarnpaal gebotst. Hij vertelde de agenten dat hij de controle over de auto kwijt was geraakt en daardoor tegen de lantaarnpaal was gebotst. Hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs en zijn auto was niet verzekerd. Ook was de APK verlopen. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendam: alcomobilist aangehouden

Een 31-jarige man uit Veendam is zaterdagnacht door de politie aangehouden op de Boven Westerdiep in Veendam. De automobilist had te diep in het glaasje gekeken. Op het politiebureau bleek dat hij ruim 1 promille alcohol in zijn bloed had. De man is eerder gepakt voor hetzelfde vergrijp. De politie maakt proces-verbaal op.

Marum: man aangehouden voor huiselijk geweld

Een 24-jarige man uit Marum is zaterdagnacht door de politie in zijn woonplaats aangehouden voor huiselijk geweld. De agenten spraken met de 30-jarige vriendin van de man. Zij vertelde dat zij ruzie met de 24-jarige had gehad en dat hij haar daarbij had mishandeld. De agenten zagen dat de vrouw letsel aan het gezicht had en hielden de man aan. De politie stelt een onderzoek in.

Winsum: man met fiets gevallen

Surveillerende agenten troffen zaterdagnacht op de Winsumerstraatweg in Winsum een fiets op het fietspad aan. De fiets lag op de grond en de agenten vertrouwden het niet. Toen zij uit de auto kwamen zagen zij dat er een man met een flinke hoofdwond naast de fiets in de berm lag. De eerste indruk van de agenten was dat de man een behoorlijke hoeveelheid alcohol gedronken had. De agenten hebben gelijk een ambulance besteld. De 34-jarige man uit Winsum is voor onderzoek en behandeling meegenomen naar het ziekenhuis.