Rijbewijstheorie leren makkelijker gemaakt

30/11/2009 09:00

Interea Publications

ARNHEM - Nooit meer ploegen door ellenlange lappen droge tekst verkeerstheorie. Dat belooft uitgeverij Interea Publications uit Arnhem. Zij brengt een geheel nieuw type leerboek op de markt, getiteld 'Examentraining Theorie Rijbewijs B - Gemakkelijk Leren Door Vraag En Antwoord'. Het boek presenteert de volledige verkeerstheorie in 600 hapklare brokjes. Dankzij het handzame A5-formaat kan de student het boek overal mee naar toe nemen en ook verloren momenten benutten om te leren. Uniek zijn de tips over het onderdeel 'gevaarherkenning'. Op 4 december a.s. verschijnt het boek eveneens in het Spaans.

In dit vernieuwende boek is het voorwerk al verricht: de student hoeft niet urenlang slaapverwekkende stof door te lezen en te beslissen wat wel of niet belangrijk is om de essentie in het hoofd te prenten. De complete theoriestof is onderverdeeld in overzichtelijke sets van open vragen en antwoorden, kort en krachtig geformuleerd. De truc van open vragen is dat de leerling zelf actief het antwoord moet verwoorden. Hierdoor slaat hij de juiste kennis beter en sneller op in zijn geheugen. Bij het leren door middel van meerkeuzevragen wordt het geheugen vaak onnodig belast, omdat ook de foute antwoorden worden doorgelezen. Tijdens het doornemen van de vragen en antwoorden kan de lezer zichzelf direct overhoren. Achterin het boek is een uitgebreid zoektermenregister opgenomen, om een bepaald onderwerp weer makkelijk terug te kunnen vinden.

Iedereen, moeilijke leerling of niet, kan het boek in zijn tas stoppen en snel en effectief één of meer vragen leren op momenten dat hij of zij toch even tijd over heeft. Denk daarbij aan de wachtkamer van de tandarts, de bushalte, een schoolpauze en vlak voor het avondeten. Daarna is het een kwestie van 's avonds de geleerde vragen nog even overhoren.

Op dit moment is er alleen oefenmateriaal in de vorm van fotovragen voor het onderdeel 'gevaarherkenning' op de markt, maar er zijn nog geen boeken die de leerling handgrepen geven om de theorievragen op dit gebied goed te kunnen beantwoorden. Om die reden besteedt het boek aandacht aan dit onderdeel door middel van een serie tips om de vragen beter te kunnen inschatten.

Voor veel Spaanstaligen vormt de Nederlandse taal een struikelblok om de theorie voor het Nederlandse rijbewijs te leren. Daarom brengt Interea Publications begin december ook een Spaanse versie van dit boek op de markt. Dit zal het eerste Spaanstalige boek voor de Nederlandse verkeerstheorie zijn. Beide boeken zijn via de website www.rijbewijstheorie.com te bestellen.





http://www.rijbewijstheorie.com