Ingezonden persbericht


Persbericht

Datum: 30 november 2009


---

Eneco reikt Duurzaamheid Award uit
voor Het Beste Duurzame Idee van
Nederland.

30 november 2009 Frank Heutinck uit Ulft kreeg met zijn uitvinding de Ecomengkraan de Eneco Duurzaamheid Award uitgereikt. De winnaar ontving tevens een elektrische scooter en een jaar lang gratis Eneco windstroom en ecogas.

Een kraan die bij het dichtdraaien automatisch overschakelt op koud water werd uitgeroepen tot het duurzaamste idee in de dit jaar voor het eerst geïntroduceerde categorie Het Beste Duurzame Idee van Nederland.

Op zoek naar Het Beste Duurzame Idee van Nederland. Dat is de insteek geweest van een uitgebreide samenwerking met het zeer succesvolle SBS 6 programma Het Beste Idee van Nederland. Naast het beste gewone idee is dit jaar gezocht naar laagdrempelige, duurzame toepassingen die het predicaat beste duurzame idee verdienen.

Het is de eerste keer dat een energiebedrijf in Nederland zo duidelijk de consument betrekt in de ontwikkeling van duurzame vindingen. Arjan ten Elshof, directeur Eneco Nederland zegt hierover: ik ben buitengewoon trots dat ons bedrijf deze stap heeft gezet. Wij geloven er heilig in dat de ontwikkeling van duurzaam Nederland alleen mogelijk is als dit gedragen wordt door de consument en we kunnen dit niet beter bereiken dan diezelfde consument direct te betrekken in het uitvinden en ontwikkelen van die ideeën. Als grootste echt Nederlandse energiebedrijf zien we het bijna als onze verplichting de ontwikkeling naar duurzaamheid op deze manier te stimuleren .

Uniek aan deze deelname was de grote inhoudelijke betrokkenheid van de sponsor Eneco. Arjan ten Elshof zegt hierover: We zagen dit niet als een sponsorhip. We waren partner in een project, waarin SBS 6 met de Stichting Het Beste Idee van Nederland al enkele jaren heeft aangetoond het beste in de Nederlanders boven te halen als het gaat om praktische uitvindingen. Kennelijk liggen de beste ideeën op straat en dat geldt ook voor de beste duurzame ideeën.
Al jaren zien we veel reclame voor duurzaamheid en spaarzaamheid als het gaat om energie verbruik. Maar dit initiatief is een stap verder gegaan. Eneco zegt daarover: Het was tijd voor een volgende stap. Er wordt door allerlei partijen in de markt van alles gezegd, maar te weinig gedaan. In het aanbod aan de Nederlandse consument en bedrijven zien we veel te weinig terug van alle mooie claims die door energiebedrijven worden gemaakt. Wij willen onze claim we gaan vooruit zichtbaar en laagdrempelig inhoud geven.

ver Eneco
O
Eneco (www.eneco.nl) voert een geïntegreerde distributiestrategie en richt zich op productie, transport, handel, levering en meting van energie (elektriciteit, gas en warmte) en daaraan gerelateerde producten en diensten. Eneco transformeert zich naar een duurzame energieonderneming en investeert de komende jaren substantieel in duurzame energie. In totaal bedient het energiebedrijf circa twee miljoen zakeli ke en huishoudelijke klanten. Eneco heeft 7.000 medewerkers (=7.300 j FTE). Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam.