Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 09.55 uur

Utrecht, 30-11-2009

Fietsendief aangehouden

UTRECHT In de nacht van zondag 29 op maandag 30 november heeft de politie een man aangehouden omdat hij een fiets had opengebroken en weggenomen.

Via het cameratoezicht werd gezien dat rond 00.55 uur een man op de Gloriantdreef bezig was een fiets open te breken. Agenten gingen ter plaatse en troffen op de Einsteindreef een man aan die voldeed aan het opgegeven signalement. De man, 43 jaar uit Utrecht, reed op de gestolen fiets. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Twee mannen aangehouden na vechtpartij

UTRECHT De politie heeft zondagavond twee mannen aangehouden omdat zij aan het vechten waren in een horecagelegenheid aan de Lange Viestraat.

Rond 22.30 uur kreeg de politie een melding dat er gevochten werd in een horecagelegenheid aan de Lange Viestraat. Ter plaatse werden agenten aangesproken door een medewerker van de zaak die wees in de richting van twee verdachten. De twee mannen, 26 en 45 jaar uit Amersfoort en Utrecht, renden weg. Na ene korte sprint werd het tweetal aangehouden. In de horecagelegenheid trof de politie vijf gewonden aan.

Vier van de slachtoffers werden voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. Een vijfde slachtoffer kon op eigen gelegenheid. De exacte toedracht van de mishandeling is bij de politie nog niet bekend. De twee verdachten werden voor verhoor en onderzoek ingesloten op het bureau.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Waterlinieweg vond zondagmiddag een aanrijding tussen vier personenautos plaats. Een vrouw raakte gewond.

Een 23-jarige vrouw uit Ouderkerk Aan De Amstel reed met haar auto over de Waterlinieweg. Plotseling zag de vrouw dat de autos voor haar gingen remmen. Zij kreeg haar auto niet op tijd tot stilstand en reed achter op een andere auto. Door de aanrijding botste uiteindelijk vier autos op elkaar. Een vrouw, 23-jaar uit Barneveld, raakte licht gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht.

Oproep getuigen: aanranding

UTRECHT De politie heeft op 29 november aangifte opgenomen van een aanranding waarbij een 19-jarige vrouw uit Maarssen slachtoffer werd van een onbekende man.

De vrouw fietste op zaterdagochtend 28 november omstreeks 07.30 uur over de Reactorweg. Plotseling zag zij aan de linkerkant van de weg een man bij een paar kleine boompjes staan, vlak voor een paar zandheuvels. Zij passeerde hem en reed door tot vlak bij een tunneltje. Op dat moment hoorde ze de man hard achter zich aanhollen en hij dwong haar te stoppen. Daarop randde hij haar aan. Zij wist zich op een gegeven moment los te rukken en te ontkomen. Een passant ontfermde zich over haar en de politie werd ingeschakeld. Deze trof de verdachte niet meer aan in de omgeving.

Signalement dader

Blanke man, ongeveer 50 jaar, kaal met een opvallend klein plukje donker haar midden op het hoofd, tussen de 1.75 1.80 meter lang, normaal postuur, donkere ogen, sprak vloeiend Nederlands. Hij droeg op dat moment een zwarte lange stoffen jas tot net boven de knie. Deze had een kraag met insteekzakken op heuphoogte. Hij droeg verder zwarte nette schoenen.

Kort voordat het slachtoffer de man in het oog kreeg, zag zij aan de linkerkant van de weg een donkerkleurige personenauto geparkeerd staan. Mogelijk is dit de auto van de dader.

De politie doet nader onderzoek en roept eventuele getuigen of mensen met meer informatie op, om zich te melden. Hiervoor kan contact worden opgenomen met de politie Utrecht via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.