Openbaar Ministerie

Verdachte van dood 51-jarige man uit Lelystad in voorarrest

30 november 2009 - Arrondissementsparket Zwolle-Lelystad

De 20-jarige inwoner van Almere die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood op de 51-jarige Thomas van Lierop is vanmiddag voorgeleid voor de rechter-commissaris in Lelystad. Deze heeft beslist dat de verdachte in bewaring zal worden gesteld voor de maximale termijn van 14 dagen. Het Openbaar Ministerie vorderde de bewaring wegens de ernst van de zaak en het feit dat het onderzoek nog volop loopt.

Het levenloze lichaam van Thomas van Lierop werd maandagmorgen 23 november ontdekt aan de Archipel in Lelystad. Op de plek waar het slachtoffer is gevonden zijn sporen van geweld aangetroffen en het onderzoeksteam gaat ervan uit dat hij door een misdrijf om het leven is gekomen.

Dankzij uitgebreid recherche-technisch onderzoek van het Team Grootschalig Onderzoek (TGO-29) is de politie erin geslaagd de verdachte dinsdagavond 24 november aan te houden. De toedracht van het misdrijf wordt door de politie nog onderzocht. Over de inhoud van het onderzoek worden op dit moment geen verdere mededelingen gedaan.