Politie Drenthe

Zondag

Provincie Drenthe, 29-11-2009

Aangehouden voor mishandeling

MEPPEL De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 24-jarige man uit Darp aangehouden op het Prinsenplein voor mishandeling. De man had een 21-jarige vrouw uit Meppel zonder enige aanleiding tegen haar hoofd geslagen. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (2009058019)

Alcomobilist rijdt de sloot in

COEVORDEN In de nacht van zaterdag op zondag is een 37-jarige automobilist uit Erm met zijn auto in een sloot gereden bij de afrit Erm van de N34. Ter plekke was de bestuurder uit de auto en was niet gewond. Agenten namen een blaasproef bij de man af en hij bleek te hebben gedronken. De man werd aangehouden en hij werd overgebracht naar het politiebureau. Via een ademanalyse scoorde de man 760 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. (2009058025)

Vijf auto's betrokken bij verkeersongeval

RODEN Zaterdagmiddag zijn vijf autos betrokken geraakt bij een verkeersongeval op de J.P. Santeeweg. Door de kettingbotsing raakte een 8-jarig meisje uit Leek licht gewond aan haar gezicht. Zij werd per ambulance naar het Martiniziekenhuis in Groningen gebracht. Voorafgaand aan de kettingbotsing reden de vijf autos over de J.P. Santeeweg in de richting van Roden en zij kwamen uit de richting van Leek. De voorste automobilist (55-jarige man uit Tolbert) moest op een gegeven moment afremmen voor een auto die voor hem reed en linksaf een oprit in wilde rijden. De 55-jarige automobilist uit Tolbert bracht zijn auto tot stilstand. Achter hem reed een 36-jarige automobilist uit Assen en deze bracht zijn auto ook tot stilstand. Achter de 36-jarige automobilist uit Assen reed een 27-jarige automobilist uit s-Gravenhage en deze kwam ook tot stilstand. Vervolgens stopte achter de 27-jarige automobilist een 31-jarige automobilist uit Tolbert. De vijfde automobilist, een 39-jarige man uit Leek, zag te laat dat het verkeer voor hem stilstond. Hij botste tegen de achterzijde van de 31-jarige automobilist en deze schoof naar voren en zo ontstond de kettingbotsing. Het 8-jarig meisje zat in de auto van de 39-jarige automobilist uit Leek. Niemand had gedronken. (2009058026)

Bromfietser botst tegen auto

ERICA Zaterdagmiddag is 16-jarige bromfietser uit Erica tegen een bedrijfsauto gebotst op de Havenstraat. De jongen liep daardoor een aantal kneuzingen en mogelijk een lichte hersenschudding op. De jongen werd ter plekke door ambulance personeel behandeld. Een 26-jarige man uit Meppel stond met zijn bedrijfswagen langs de rijbaan van de Havenstraat, met de voorzijde in de richting van Emmen. Toen hij vanuit stilstand wegreed en keerde, zag hij niet dat de 16-jarige bromfietser hem van achteren naderde. Een aanrijding was het gevolg. Beide voertuigen raakten beschadigd. (2009057890)

Politie vordert rijbewijzen in

ZUIDWOLDE De politie heeft zaterdagmiddag het rijbewijs van een 28-jarige automobilist uit Hoogeveen ingevorderd op de Leeuwenveenseweg. Tijdens de controle maakte de politie gebruik van een lasergun. De automobilist reed met een gecorrigeerde snelheid van 117 kilometer per uur over de Leeuwenveenseweg. Op de weg geldt een maximum snelheid van 60. De man werd staande gehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd. (2009057896)

KLAZIENAVEEN De politie heeft zaterdagavond het rijbewijs van een 61-jarige automobilist uit Klazienaveen ingevorderd op de Jhr. M. W. C. de Jongestraat. Agenten zagen dat de man uit een café kwam en dat hij haast niet meer op zijn benen kon staan. De man stapte vervolgens in zijn auto en reed weg. Agenten zetten de achtervolging in en gaven de man een stopteken. De man stopte en moest een blaastest ondergaan. Door de toestand van de man kon de blaastest niet worden afgenomen en de man werd aangehouden. Op het politiebureau moest de man een ademanalyse ondergaan. Hij scoorde 840 ug/l. Het rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal werd opgemaakt. (2009057931)

EMMEN De politie heeft zaterdagmiddag het rijbewijs van een 23-jarige automobilist uit Blijham ingevorderd op de N391. Tijdens een controle werd de automobilist gelaserd met een gecorrigeerde snelheid van 131 kilometer per uur, waar slechts 80 is toegestaan. De automobilist werd aan de kant van de weg gezet en zijn rijbewijs werd ingevorderd. (2009057950)

EMMEN De politie heeft zaterdagavond het rijbewijs van een 40-jarige automobilist uit Emmen ingevorderd op de N391. Tijdens een controle werd de automobilist gelaserd met een gecorrigeerde snelheid van 134 kilometer per uur, waar slechts 80 is toegestaan. De automobilist werd aan de kant van de weg gezet en zijn rijbewijs werd ingevorderd. (2009057954)

Hennepplantage ontmanteld

EMMEN De politie heeft zaterdagavond een hennepplantage in een woning aan de Weerdingerstraat ontmanteld. Er werden in totaal 207 plantjes aangetroffen. De plantjes en aanwezige apparatuur zijn in beslag genomen. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de plantage. (2009057937)

Politie houdt inbrekers aan

FLUITENBERG De politie heeft zaterdagavond twee 19-jarige mannen uit Gersloot en Echten aangehouden bij een woning aan de Fluitenbergseweg. Zij worden verdacht van woninginbraak. De politie had een melding gekregen. Agenten troffen ter plekke een auto aan bij de woning en zagen allerlei goederen klaar staan om meegenomen te worden. Agenten wisten vervolgens de twee mannen aan te houden. Het duo werd overgebracht naar het politiebureau en zij werden ingesloten. (2009057965)

Woordenwisseling aanleiding mishandeling

EMMEN In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 27-jarige man uit Emmen in een woning aan de Zuidlaarderbrink aangehouden. De man had een woordenwisseling gehad en ruzie gemaakt met een aantal andere mensen die in de woning aanwezig waren. De man had vervolgens een klap uitgedeeld. De man werd door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij werd vervolgens ingesloten. (2009057985)

Politie neemt vuurwerkpistool en munitie in beslag

SCHOONEBEEK De politie heeft zaterdagmiddag tijdens een grenscontrole een vuurwerkpistool en bijbehorende munitie en knalpatronen in beslag genomen op de Lauensteinstraat. Agenten controleerden verschillende personenautos. Op een gegeven moment zetten agenten een personenauto aan de kant en controleerden ook een 21-jarige passagier uit Westerbork. De passagier had een vuurwerkpistool op zak met bijbehorende munitie en knalpatronen. De man had deze net gekocht. Agenten namen alles in beslag en tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. (2009057902)

Aangehouden voor rijden tijdens ontzegging rijbevoegdheid

ZWARTEMEER De politie heeft zaterdagmiddag een 24-jarige automobilist uit Schoonebeek aangehouden op de Kamerlingswijk W.Z. voor het rijden tijdens een ontzegging van de rijbevoegdheid. De man werd betrapt tijdens een controle. Hij werd aangehouden en hij werd overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en met een dagvaarding op zak mocht de man het politiebureau verlaten. (2009057924)

Aanhoudingen rijden onder invloed alcohol

NIEUW WEERDINGE De politie heeft zaterdagmiddag op de P. Beugelstraat een 35-jarige automobilist uit Nieuw Weerdinge aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man scoorde op het politiebureau via een ademanalyse 450 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd. (2009057927)

Uitgaansgeweld

ASSEN De politie heeft zaterdagnacht een 18-jarige man uit Assen aangehouden op de Brinkstraat. De man wordt ervan verdacht een 19-jarige plaatsgenoot te hebben geslagen. Aanleiding is onbekend. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (2009057982)

BEILEN De politie heeft zaterdagnacht een 17-jarige jongen uit Assen aangehouden bij een uitgaansgelegenheid aan de Domoweg. De jongen was de zaak uitgezet wegens wangedrag. Toen de jongen buiten gevraagd werd om zijn bon van zijn jas te geven, werd hij verbaal agressief. De jongen wilde diverse portiers aanvliegen. Agenten wilden vervolgens het gesprek met de jongen aangaan, dit had geen effect. De jongen was dusdanig onder invloed dat een normaal gesprek op dat moment niet mogelijk was. De jongen werd vervolgens gevorderd het terrein te verlaten. Hier voldeed hij niet aan en hij werd aangehouden. De jongen werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (2009057984)

ASSEN De politie heeft zaterdagnacht een 21-jarige man uit Assen aangehouden op de Mulderstraat. De man wordt ervan verdacht een 19-jarige vrouw uit Assen te hebben geslagen. De vrouw verklaarde tegenover agenten dat ze zonder aanleiding een klap van de man had gekregen. De 21-jarige man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (2009057993) Tijdens die aanhouding wenste een 21-jarige man uit Assen niet te voldoen aan een verzoek van agenten om een stapje terug te doen. De man bleef vervelend doen en uiteindelijk kwamen er steeds meer omstanders zich er mee bemoeien. De openbare orde raakte verstoord en de 21-jarige man uit Assen werd ook aangehouden en overgebracht naar het politiebureau en werd ook ingesloten. (2009057995)

EMMEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 47-jarige man uit Emmen aangehouden in de Hoofdstraat. De man wordt ervan verdacht een 31-jarige man uit Emmen met een fles op zijn hoofd te hebben geslagen. Aanleiding was het gedrag van de verdachte. De man zou vervelend zijn geweest richting een paar dames en het slachtoffer zou daar iets van gezegd hebben. Gevolg was dat de 31-jarige man geslagen werd met een fles. Het slachtoffer moest naar een huisartsenpost en de verdacht werd naar het politiebureau gebracht en werd ingesloten. (2009057994)

Aangehouden voor niet voldoen aan vordering

NIEUW AMSTERDAM De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 17-jarige jongen uit Veenoord aangehouden op de Vaart Z.Z. De jongen kreeg woorden met een andere jongen en een agent zag dat. De agent vroeg vervolgens tot vier maal toe of de jongen zijn weg wilde vervolgen. De jongen weigerde om weg te gaan. De jongen werd vervolgens tweemaal gevorderd om weg te gaan en hij voldeed daar helaas niet aan. Hij ging vervolgens wel weg en wel richting het politiebureau. De agent had de jongen namelijk aangehouden. Tegen de jongen werd proces-verbaal opgemaakt. De jongen kon zich niet legitimeren en daar kreeg de jongen ook een proces-verbaal voor. (2009057996)

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.