Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Zevenaarder opgepakt wegens kindermishandeling

Publicatiedatum: 30-11-2009 10:49:32

ZEVENAAR - De politie heeft zondagmiddag in een woning in de wijk Stegeslag een 29-jarige man aangehouden wegens mishandeling. De man wordt ervan verdacht twee kinderen van 8 en 14 te hebben geslagen met een riem. De man was in de woning van de beide kinderen (een neef en nicht) om op te passen terwijl de ouders weg waren. Op een gegeven moment zou er ruzie zijn ontstaan over het schoonmaken in huis, waarbij de man de kinderen met een riem zou hebben geslagen. Door de agenten werd evenwel geen letsel vastgesteld. De Zevenaarder moest mee naar het politiebureau waar hij voor verder onderzoek is ingesloten. De kinderen werden tijdelijk elders ondergebracht in afwachting van de komst van hun ouders.
(067443)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Mannen met drugs gepakt

Publicatiedatum: 30-11-2009 10:48:56

ELST - Een 32-jarige man uit Arnhem en een 27-jarige Apeldoorner zijn zondagmiddag 29 november door de politie in Elst aangehouden wegens onder meer bezit van (hard)drugs. Agenten zagen het duo rond één uur rijden in een auto over de Rijksweg-Zuid met de Arnhemmer achter het stuur. Ze trokken de aandacht van de agenten doordat ze de spoorwegovergang over reden terwijl het rode licht brandde en de bomen aan het sluiten waren. Het rijbewijs van de Arnhemmer bleek al eerder ingevorderd te zijn. Bovendien was de man een nacht eerder al bekeurd voor hetzelfde feit en een aantal gebreken aan zijn auto. Bij controle werd onder meer amfetamine en een fles GHB in de auto van het duo aangetroffen. Daarop werden beiden aangehouden. De twee zijn later na verhoor heengezonden en hadden verklaard de synthetische drugs zelf gemaakt te hebben. Justitie beslist wat er verder met hen gebeurt. (067262)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie maakt eind aan geluidsoverlast

Publicatiedatum: 30-11-2009 10:48:18

ZEVENAAR - Met de inbeslagname van geluidsapparatuur in een woning in de Zevenaarse wijk Stegeslag heeft de politie zondagmiddag 29 november een eind gemaakt aan geluidsoverlast. Buurtbewoners hadden eerder al bij de politie geklaagd nadat ze hinder ondervonden van een feestje dat in de woning gaande was. In de vroege ochtenduren waren agenten aan de deur geweest om de 26-jarige bewoner en zijn gasten de wacht aan te zeggen. Toen later op de dag bleek dat de herrie doorging namen agenten de geluidsinstallatie in beslag. Tegen de 26-jarige Zevenaarder is proces-verbaal opgemaakt.
(067449)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer aangehouden op verdenking heling fiets
Publicatiedatum: 30-11-2009 10:47:21

HUISSEN - Op de Nielant in Huissen heeft de politie zondagavond een 17-jarige jongen uit Arnhem aangehouden op verdenking van heling van een gestolen fiets. De knaap werd even voor elf uur aangetroffen door agenten na klachten van vuurwerkoverlast. Bij geen van de aanwezige jongeren werd vuurwerk aangetroffen. Wel bleek er een fiets te staan waarvan het slot geopend was maar de sleutel ontbrak. Op de fiets zat een tas met spullen die van de Arnhemmer bleek te zijn. De jongen vertelde dat de fiets weliswaar gestolen was maar niet door hem. De fiets is voor verder onderzoek in beslag genomen. (067513)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---