Gemeente Eijsden

Koninklijke onderscheiding


Koninklijke onderscheiding voor de heer L. Vermeij

Op zaterdag 28 november 2009 reikte de burgemeester van Eijsden, mevrouw M.H.E. Pelzer, de versierselen behorende bij het lidmaatschap in de Orde van Oranje Nassau uit aan de heer L. Vermeij (72).

De uitreiking vond plaats om 17.30 uur tijdens de viering van het 25-jarig jubileum van Schaakvereniging Eijsden, in hotel Le Bonheur, Wilhelminastraat 73 te Eijsden.

De heer Vermeij is medeoprichter (1984) en voorzitter van het bestuur van de Schaakvereni-ging Eijsden. In 1987 nam hij het initiatief om leerlingen van het basisonderwijs te enthou-siasmeren voor de schaaksport. Dit resulteerde aanvankelijk in het geven van instructie in het verenigingslokaal. Daarna startten de scholen in Eijsden en Gronsveld met schaakonderwijs. Sindsdien zijn in deze gemeente meer dan 500 jeugdigen vertrouwd geraakt met de schaaksport. Het jaarlijks Burgemeester Cortenraad-schaaktoernooi vormt het hoogtepunt voor de leerlingen van de basisscholen. In de periode 1980-1992 was Lei Vermeij ook actief als bestuurslid van de EHBO-vereniging Eijsden, waarvan hij ook medeoprichter was. Tevens is hij sinds jaar en dag actief als LOTUS (Landelijke Organisatie Tot Uitbeelding van Slachtoffers).