Stadsdeel Amsterdam-Noord

Eerste woonblok Het Nieuwe Schouw officieel in gebruik genomen

Donderdag 26 november is het eerste woonblok van Het Nieuwe Schouw in Amsterdam Noord officieel in gebruik genomen. Na een feestelijke evenement voor de bewoners hebben Kees Diepeveen, lid dagelijks bestuur Amsterdam Noord, Harry Moeskops, bestuurder OsiraGroep, en Gerard Anderiesen, voorzitter Stadgenoot, de openingshandeling verricht.

Het Nieuwe Schouw valt onder het woonconcept `Onder-de-pannen' dat iedereen een passend woonalternatief biedt: voor jong en oud, fit of minder fit, hulpbehoevend of niet. Ook mensen die zorg nodig hebben kunnen zo zelfstandig in de stad blijven wonen en kunnen actief blijven meedoen aan de samenleving.

Bijzonder

Bijzonder aan Het Nieuwe Schouw is de extra aandacht voor zorgverlening, welzijn en andere soorten dienstverlening. Harry Moeskops geeft aan dat hij trots is op deze vorm van wonen die in Het Nieuwe Schouw is gerealiseerd. `Er is als het ware een klein woondorp ontstaan waar ouderen die zorg nodig hebben, mensen met een beperking, gezinnen, tweeverdieners en anderen naast elkaar leven.'

Gerard Anderiesen vult Moeskops aan dat Het Nieuwe Schouw een goed voorbeeld is van kwaliteit van wonen en leven voor iedereen. Een missie waar Stadgenoot voor staat.

Woonservicewijk

Het Nieuwe Schouw vormt het nieuwe hart van de woonservicewijk Buikslotermeer. Het hart van een wijk waar de komende jaren nog veel wordt gebouwd en veel verandert. Door de samenwerking van diverse organisaties op het gebied van wonen, welzijn en zorg komt hier een breed aanbod van activiteiten diensten voor bewoners van de hele buurt. `Een beeld om naar uit te kijken', aldus Kees Diepeveen.

Feiten

Het eerste woonblok bestaat uit:

* 8 groepwoningen met elk 6 wooneenheden voor o.a. dementerende ouderen

* 35 zorgwoningen

* 25 wibowoningen (wonen in beschermde omgeving)
* 37 koopappartementen

* Parkeergarage

* Dienstencentrum van OsiraGroep

* Restaurant De Heemtuin van OsiraGroep