Gemeente Spijkenisse


Hoge opkomst vaccinatie Nieuwe Influenza A in Spijkenisse

30 november 2009

Inenting Nieuwe Influenza

In Spijkenisse was de opkomst voor de inenting hoog: 4.292 oproepen werden er verstuurd, 3.462 mensen en kinderen zijn uiteindelijk ingeënt. Dit betekent een opkomst van 80,1%.

Het gemiddelde in de regio Rotterdam-Rijnmond lag iets lager: de opkomst voor de vaccinatie tegen de Nieuwe Influenza A was in de hele regio 64%.

De indruk is dat ouders van de geprikte kinderen en gevaccineerde huisgenoten overwegend tevreden zijn. Uit enkele mailtjes die de GGD ontving bleek dat de vlotte gang van zaken en de persoonlijke aandacht werden gewaardeerd. De samenwerking met de betrokken gemeentebesturen en de CJG's verliep eveneens zeer voorspoedig.

Over enkele dagen evalueert de GGD Rotterdam-Rijnmond de eerste vaccinatieweek. De opgedane ervaringen worden meegenomen in de voorbereiding van de tweede vaccinatieweek. Deze start op maandag 14 december. Ouders van kinderen van zes maanden tot en met vier jaar en huisgenoten van baby's tot zes maanden krijgen hiervoor geen nieuwe oproep thuisgestuurd. Bij de eerste oproep is een vaccinatieschema gevoegd waarop staat waar en wanneer de vaccinaties in de tweede week plaatsvinden. Om het gemakkelijk te maken hanteert de GGD dezelfde indeling als de eerste week. Men kan dus op dezelfde dag van de week op dezelfde locatie terecht als de afgelopen week. Kan men niet, dan is het mogelijk de tweede prik op een andere locatie en dag te halen. Ook de komende weken kunnen inwoners van de regio met vragen terecht bij het informatienummer 14010.