Politie Groningen

Maandag 30 november 2009

Provincie Groningen, 30-11-2009

Groningen: tweetal gewond na aanrijding

Een 55-jarige snorfietsbestuurder uit Groningen en zijn passagier (gegevens niet bekend) zijn zondagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Lubeckweg in Groningen. De man reed over het fietspad toen hij niet werd opgemerkt door een 46-jarige automobilist uit Sleen. De Drent wilde vanaf de Lubeckweg afslaan naar een parkeerterrein, maar zag de Groninger over het hoofd. Door de aanrijding kwam het tweetal op het wegdek terecht. Ze zijn met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: automobilist aangehouden op A7

De politie heeft zondagavond op de A7 bij Groningen een 52-jarige automobilist uit Drachten aangehouden. Een agent in vrije tijd zag de Fries met een snelheid van 50 km/u over de snelweg richting Leek rijden. De politieman bleef achter de bestuurder rijden en waarschuwde andere weggebruikers door de alarmlichten aan te doen. Nabij het industrieterrein Westpoort stopte de 52-jarige man op de snelweg, maar reed direct daarna weer weg. Een inmiddels gewaarschuwde opvallende politieauto dirigeerde de bestuurder naar de vluchtstrook. Daar werd hij vanwege onverantwoord rijgedrag aangehouden.

Groningen: bestuurder weigert blaastest en wil agent slaan

De politie heeft zondagnacht een 32-jarige Groninger aangehouden omdat hij een alcoholtest heeft geweigerd en een politieagent probeerde te slaan. Agenten zagen de Stadjer met hoge snelheid door de wijk Vinkhuizen rijden en wilden de bestuurder aanspreken op zijn gedrag. De bestuurder zette zijn voertuig stil in de Diamantlaan en liep weg. Een agent wilde een alcoholtest doen en eiste dat hij bleef staan. De 32-jarige weigerde dit. Toen de politieman de verdachte vasthield, probeerde de Groninger de diender neer te slaan. Met behulp van pepperspray kon de man onder controle worden gebracht. Op het politiebureau bleek hij niet onder invloed van alcohol. Wel was hij in het bezit van softdrugs. Hij is ingesloten voor verhoor.

Groningen: Stadjer met mes bedreigd

De politie heeft zondagavond een inwoner van Groningen (leeftijd niet bekend) aangehouden omdat hij een 34-jarige plaatsgenoot in de Korreweg met een mes had bedreigd. De verdachte ging er daarna vandoor. Een bezoeker van het restaurant waar het incident had plaatsgevonden, wist waar de verdachte naartoe was gegaan. Hij kon in de Bedumerweg worden aangehouden. De man is ingesloten. De politie heeft de Vreemdelingendienst gevraagd onderzoek te doen naar de identiteit van de verdachte.

Delfzijl: koperdief zonder fietsverlichting

Een 21-jarige inwoner van Groningen is zondagnacht in Delfzijl aangehouden op verdenking van koperdiefstal. Agenten zagen de fietser zonder verlichting door de Uitwierderweg in Delfzijl rijden en wilden hem bekeuren. Tijdens het gesprek zagen de dienders dat de Stadjer een tas bij zich had met daarin koper. Uit navraag bleek dit koper weg te zijn genomen in Farmsum. De 21-jarige is ingesloten voor verhoor.

Groningen: dronken man en vrouw aangehouden

Een 22-jarige vrouw uit Groningen is samen met een nog onbekende mannelijke kompaan zondagmiddag door de politie aangehouden in een winkel in de Herestraat in Groningen. De twee waren in dronken toestand de winkel binnen gegaan, hadden wijn uit het schap gepakt en waren een pashok in gelopen. Twintig minuten later bleek dat het hele pashok en een jas van 400 euro, die nog in het pashok hing, onder de rode wij zat. Het tweetal kon zich niet legitimeren. De mannelijke verdachte gedroeg zich in het politiebureau heel vervelend. Tegen de twee is proces-verbaal opgemaakt voor onder andere vernieling van de jas.

Groningen: man na vorderingen aangehouden

Een 56-jarige man uit Oostwold is zondagmiddag door de politie aangehouden in het politiebureau Rademarkt. De man was ontevreden met de afhandeling van zijn probleem en wilde het bureau na een verzoek daartoe niet verlaten. Daarbij bedreigde hij een van de agenten. Hij werd uit het politiebureau gezet, maar kwam weer binnen. Toen de man na meerdere vorderingen nog niet weg wilde gaan werd hij aangehouden. De 56-jarige gedroeg zich erg vervelend en urineerde in zijn cel. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie controleerde zondag 29 november op diverse plaatsen op snelheid.

* Wildervank, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1332, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 115 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

* Oosteinde, N363: aantal geregistreerde voertuigen: 560, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 110 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Sint Annen, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 3035, aantal overtredingen: 54, hoogst gemeten snelheid: 123 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

* Noordwijk, Noorderweg: aantal geregistreerde voertuigen: 596, aantal overtredingen: 162, hoogst gemeten snelheid: 97 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Doezum, N980: aantal geregistreerde voertuigen: 317, aantal overtredingen: 46, hoogst gemeten snelheid: 83 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.