Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Duo aangehouden na gewapende straatroof

Publicatiedatum: 30-11-2009 11:17:27

ARNHEM- Een 18-jarige Wijchenaar en een 31-jarige man uit Nijmegen zijn zondagavond 29 november door de politie in Arnhem aangehouden omdat ze ervan verdacht worden betrokken te zijn geweest bij een gewapende straatroof. De twee konden op aanwijzen van een getuige worden ingerekend nabij het Arnhemse station.

Het slachtoffer, een 25-jarige man uit Bergharen, meldde zich even voor elf uur nadat hij volgens zijn zeggen door meerdere personen op de Pauwstraat zou zijn bedreigd met een wapen, waarna hem onder meer zijn portemonnee werd afgenomen. Daarbij zou het slachtoffer ook zijn geschopt en geslagen. Toen de Bergharenaar kans zag aan zijn belagers te ontkomen werd hij opgevangen door personeel van een nabij gelegen horecazaak. Dat zette de achtervolging in en wist de politie aanwijzingen te geven waardoor de twee verdachten konden worden aangehouden. Beide mannen zitten nog vast.
(067517)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie onderzoekt autobrand

Publicatiedatum: 30-11-2009 11:16:31

ARNHEM - De politie doet nader onderzoek naar de oorzaak van een autobrand op de Hollandweg in de Arnhemse wijk Elderveld. De brand werd in de vroege ochtenduren van zondag 29 november ontdekt. De brandweer moest eraan te pas komen om het vuur te blussen maar kon niet voorkomen dat de wagen, een bestelauto van een leasebedrijf, volledig uitbrandde. De oorzaak van de brand is nog niet vastgesteld kunnen worden maar de politie sluit brandstichting niet uit. (067356)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---