Gemeente Langedijk


* Twuyverhoek tweede bij uitreiking Gouden Piramide 2009

Twuyverhoek tweede bij uitreiking Gouden Piramide 2009

30-11-2009 -
De Key/De Principaal, Talis Woondiensten en de gemeente Nijmegen hebben de Gouden Piramide 2009 gewonnen voor het herstructureringsproject "De Dobbelman" in Nijmegen. Twuyverhoek eindigde op de tweede plaats. De uitslag was nipt. De jury had meerdere stemrondes nodig om de nummer 1 te scheiden van de inzending Twuyverhoek.

De Gouden Piramide is de jaarlijkse rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap in de architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur, infrastructuur en ruimtelijke ordening. Iedere opdrachtgever in Nederland kan voor deze prijs in aanmerking komen. De prijs wordt toegekend naar aanleiding van één of meerdere gerealiseerde projecten waarvan de totstandkoming en het eindresultaat een toonbeeld zijn van de bijzondere rol die inspirerend opdrachtgeverschap bij het ontwerp- en bouwproces kan spelen. Het opdrachtgeverschap van de gemeente Langedijk in het project Twuyverhoek leidde tot de nominatie.

Op Nederland 2 maakte de AVRO in het programma over de Gouden Piramide dit nieuws zaterdag bekend. De Rijksprijs bestaat verder uit een geldbedrag van 50.000 euro en een architectuurplaquette. Alle genomineerde projecten zijn gebundeld in `Contrast en samenhang' - Gouden piramide 2009 Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap". Dit boek is onder andere te koop in de boekhandel.